Adrián Sorribes: “Hem fet un programa que es pot complir, sempre que no tinguem més sentències del passat que ens llastren a l’hora de governar”

Sorribes: "Que cap veí del municipi es trobe desemparat davant de l'administració és importantíssim, crec que en això podem estar orgullosos"

Entrevistem a Adrián Sorribes, candidat a l’alcaldia de Nules pel PSPV-PSOE, que fa valoració sobre els seus quatre anys en l’equip de govern i del seu programa electoral.

P.- Com valores l’evolució de la relació amb l’alcalde?

R.- Positiva, en el plànol personal hem ampliat la nostra amistat i en el professional hem après ambdós.

P.-Com valora la gestió de l’alcalde?

R.- En esta vida tot és millorable, però era una situació nova per a tots i l’hem sabut resoldre. Crec que podem estar satisfets de la feina feta.

P.- Quines són les mesures del seu govern de les quals se sent més orgullós?

R.- Sempre, les mesures socials. Que cap veí del municipi es trobe desemparat davant de l’administració és importantíssim, crec que en això podem estar orgullosos.

P.- En què li hauria agradat avançar més?

R.- L’actualització del PGOU és un tema pendent, hem avançat en la documentació prèvia, però hem de finalitzar-la en la pròxima legislatura.

P.- Quin és el major problema de la ciutat en estos moments? Què proposa per a remeiar-ho?

R.- Hi ha diversos fronts oberts, però un tema transversal és l’ocupació. La crisi del sector citrícola i la baixada del taulell per al 2019, poden marcar este inici de legislatura. Són dos indústries molt importants a Nules i afecten a molta gent.

P.- Han hagut moltes diferències entre els socis de govern durant la legislatura?

R.- Vam entrar a governar des de punts de vista diferents i acabem amb punts de vista diferents; però això no és alguna cosa que hi ha menyscabat el govern sinó que ens ha dut a debats més interessants a l’hora d’avançar. Quants més punts de vista hi ha, més encertada pot ser la solució.

P.- Com afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals?

R.- És un record de vot que està molt recent i això pot afectar sobre els indecisos. Per a la gent que tenia el vot decidit ja fa temps, no suposara gran canvi.

P.- Amb quin partit polític no pactarien mai?

R.- Amb qui no compartira la nostra forma de fer política per a les persones.

P.- Com està vivint la campanya electoral?

R.- Intensa, però il·lusionant. Que la gent et reclame, que et demanen els programes i les paperetes, suposa que tenim un grau d’acceptació important en la ciutadania i això et reforça en la idea d’haver fet bé la tasca estos quatre anys.

P.- Està havent-hi una campanya electoral combativa entre els actuals socis?

R.- No la qualificaria de combativa, simplement campanya electoral. Evidentment tots hem de demanar el vot i tots hem de reclamar l’atenció cap a les nostres propostes però és el normal de totes les campanyes.

P.- Quin és el pilar bàsic del seu programa electoral?

R.- Les persones com a centre de decisió política. Dona igual que parlem d’urbanisme que de cultura o serveis socials, la política ha de ser útil a les persones o no és política.

P.- Si fóra alcalde, quina seria la primera mesura que prendria?

R.- Citar-me amb les administracions superiors per establir el pla d’actuació sobre les demandes del municipi.

P.- Et veus governant a soles, sense haver de pactar amb ningú?

R.- Sempre s’ha de pactar, sinó un pacte de legislatura, un pacte pressupostari. L’Ajuntament és de tots i totes i no pots tancar-te sinó obrir al diàleg.

P.- Si fóra necessari tornaries a pactar? Si és així en els mateixos partits?

R.- Pactarem d’acord amb el programa, principis i forma de fer política. Aquells que fiquen Nules per davant de tot, qui busque interessos particulars no estan en la nostra opció. Amb esta base lo normal és començar el diàleg entre forces més pròximes, progressistes, i obrir el diàleg a la resta.

P.- Has fet un programa realista, que es pot complir en els pròxims quatre anys?

R.- Hem fet un programa que es pot complir, sempre que no tinguem més sentències del passat que ens llastren a l’hora de governar.

P.- Tots els col·legis de Nules tindran infermera escolar?

R.- És la nostra proposta, com a foment de la salut infantil i prevenció d’afeccions de la infància.

P.- Els majors han de tindre més llocs on gaudir del seu temps lliure?

R.- Els majors són peça fonamental en la societat i cada vegada l’esperança de vida és més llarga. Invertir en els majors és també assegurar que quan nosaltres arribem a eixa edat tindrem els servicis que hem implantat.

P.- El municipi s’ha d’implicar en previndre les conductes addictives sobretot entre els més joves?

R.- Els joves estan reproduint conductes que enteníem superades o almenys residuals. Hem de treballar amb la joventut per erradicar aquest tipus de conductes que els poden marcar en la seua etapa adulta.

P.- El turisme és essencial per a l’economia de Nules?

R.- El Turisme és la porta per la qual la gent entra a conéixer-nos. El nostre aparador de productes i serveis. Hem de valorar el Turisme com una oportunitat més per ampliar les fronteres de Nules.

 P.- En què es basarà el Consell Municipal de Cultura?

 R.- El Consell és el garant de la cultura a Nules, de la seua conservació, promoció i creixement. La cultura no depèn de la política ni dels polítics, sinó de la base social que la recolza. Eixa és la nostra idea.

P.- Ha de canviar Nules la forma de gestionar la seua economia?

R.- Hem d’aprendre a programar més i improvisar menys. Encara que l’administració electrònica ha accelerat els processos, l’administració encara es una entitat burocràtica lenta que no tolera bé els canvis de ritme. Hem de seguir el procés d’innovació mentre solucionem els problemes que ens sorgeixen en la seua implantació.

 

ValenciàEspañol