Nules presenta al·legacions a la modificació del Reglament de Costes

L’Ajuntament de Nules presentarà al·legacions a la modificació del Reglament de Costes en considerar que perjudica en gran mesura els propietaris dels habitatges de primera línia de la platja de Nules. De fet, aquesta proposta té el suport de tots els grups municipals en aprovar-se per unanimitat en la sessió plenària celebrada el passat dijous.

En data 19 de març del 2019 el Ministeri de Transició Ecològica va publicar el tràmit d’Informació Publica del Projecte de Reial Decret pel qual es modifica el Reial Decret 876/2014, de 10 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament General de Costes, “ens trobem davant una proposta de modificació d’una norma reglamentària que pot tindre repercussions negatives per a alguns titulars, ja que poden afectar a la situació de pròrroga de les concessions, de manera que aquestes al·legacions estan centrades principalment en el règim legal de les concessions compensatòries”, explica l’alcalde de Nules, David García.

No obstant això, des de l’Ajuntament de Nules es considera que davant la problemàtica existent tant en el litoral de Nules com en la resta de costa del territori espanyol la solució podria estar en una nova modificació de l’actual Llei de Costes.

“Amb aquesta proposta estem donant suport a l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme i als propietaris afectats que ens van demanar una intervenció municipal per a presentar dins del termini establit aquestes al·legacions”, matisa García.

Cal recordar que els propietaris dels habitatges de primera línia de la Platja de Nules han presentat a Costes diferents expedientes per a sol·licitar la seua declaració com a Bé d’Interés Públic com a mesura per a poder regularitzar aquests immobles que es troben en zona de domini públic marítim terrestre del municipi.

Des de l’Ajuntament de Nules es destaca que tots els grups polítics estan donant suport als veïns i a les veïnes afectats i que continuaran exigint a l’administració competent que actue a la platja de Nules, “volem actuacions de protecció del nostre litoral i que es realitzen espigons; per tant, continuarem donant suport a les accions que porten a terme els veïns”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

CatalàEspañol