Nules tindrà el seu propi còmic en valencià, publicat per l’AVL

L’Ajuntament de Nules ha presentat públicament les bases per a la redacció d’un còmic en valencià que serà publicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llegua (AVL), i ho ha fet en el transcurs de la visita del president de l’AVL, Ramon Ferrer, a Nules per tal de lliurar un còmic a l’alumnat de primer d’Infantil del CEIP Cervantes.

Cal recordar que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va començar a Nules la nova campanya de promoció de la lectura en valencià anomenada, “Un xiquet, un llibre”. De manera que, per a portar a terme esta campanya es van entregar a l’Ajuntament de Nules 1.275 còmics que han sigut repartits a l’alumnat d’Infantil i de Primària de totes les escoles de Nules. Precisament esta visita del president de l’AVL s’emmarca en aquesta campanya.

Sobre això, el regidor de Biblioteca, Antonio Romero, comenta que “hem elaborat unes bases per a la redacció d’un còmic amb textos sobre un personatge o esdeveniment que tinga o haja tingut rellevància al nostre poble, que serà publicat i divulgat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua”.

Així doncs, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha animat les escoles de la població ha escrit el seu propi còmic, “hi ha col·legis que han redactat un còmic i ha sigut l’Acadèmia la que els ha publicat, com el de Morella que hui hem entregat als xiquets i xiquetes de tres anys del col·legi Cervantes”, apunta el president de l’AVL.

Bases còmic en valencià de Nules
Podran participar en esta convocatòria totes les persones interessades majors de 14 anys, i el termini d’admissió de les obres serà fins al dilluns dia 5 de novembre.

Els treballs han d’estar escrits en valencià i podrà participar-hi més d’un autor encara que no es podran presentar més de dos treballs per autor o equip. Per tant, els treballs seran valorats per membres qualificats de l’Acadèmia Valenciana de la Llegua, que a més seleccionarà els que considere oportú quant a la seua qualitat i publicarà els que crega convenient. Per a la selecció es valorarà la creativitat, la tècnica, l’originalitat en contar la història i l’eficàcia comunicativa.

Les bases estan publicades a la web de l’Ajuntament de Nules www.nules.es

CatalàEspañol