Nules es prepara per a albergar la manifestació a favor de la Citricultura de la Comarca

Nules serà una de les deu seus comarcals que albergarà una de les manifestacions convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per al pròxim dilluns 25 de febrer. Per aquest motiu s’ha dissenyat un dispositiu de seguretat amb membres de la Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Creu Roja; i un operatiu d’aparcament, de manera que l’aparcament subterrani serà gratuït i s’habilitaran solars a més del carrer de Moncofa per als autobusos.

“Seran milers de persones les que dilluns vindran de diferents poblacions de la comarca de la Plana Alta i de la Plana Baixa a Nules per a participar en la que esperem serà la manifestació més multitudinària que s’ha celebrat al nostre municipi”, matisa l’alcalde de Nules, David García.

La manifestació eixirà a les set i mitja de la rotonda del Llaurador i discorrerà per l’avinguda de la Constitució i el carrer Major per a arribar a la plaça Major, on tindrà lloc la concentració.

De fet, en aquesta tercera manifestació convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador participen més de 100 poblacions de l’arc mediterrani que es manifestaran en 10 municipis de diverses comarques. En concret a la província de Castelló les manifestacions tindran lloc a més de Nules a Benicarló, on eixiran al carrer els pobles de la comarca del Baix Maestrat i de la zona sud de Tarragona.

Per altra banda, Sagunt serà el punt de trobada dels municipis del Camp de Morvedre; Bétera de la comarca del Camp del Túria; Massamagrell de l’Horta Nord; Sueca de la comarca de la Ribera Baixa; Benifaió de la Ribera Alta; Oliva de la Safor i la Valldigna; Llutxent de la comarca de la Vall d’Albaida i Pego de la comarca de la Marina Alta.

Sobre això, el regidor d’Agricultura i portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, César Estañol, comenta que “des que la Plataforma va començar les mobilitzacions s’ha aconseguit algunes coses, de manera que almenys ara la problemàtica del sector està visible als mitjans de comunicació i a les agendes de les formacions polítiques i de les institucions gràcies a la pressió ciutadana. Esperem que els compromisos adquirits i les declaracions públiques es mantinguen després de les eleccions perquè la propera campanya siga millor”.

Cal assenyalar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha modificat el manifest que s’ha llegit en les darreres manifestacions i l’ha convertit en un decàleg amb diferents mesures que es demanen per a salvar la citricultura.

Així doncs, els punts d’aquest decàleg reivindicatiu que es llegirà en cadascuna de les manifestacions són: ajudes directes als xicotets citricultors; revisió i renegociació de tots els acords signats per la UE amb tercers països; garantia absoluta de salut per als consumidors europeus; etiquetes clares per al consumidor europeu; garantia absoluta mediambiental; reciprocitat amb les exigències europees en temes fitosanitaris i d’altres; tractament en fred; compliment de la cadena alimentària; establiment de mesures de control i inspecció en l’etiquetatge, i establiment i adopció de mesures compensatòries per als productors espanyols.

ValenciàEspañol