La Biblioplatja es consolida a les platges de Nules

Les activitats de foment a la lectura compten amb un increment d’usuaris de més de 200 persones en relació a l’edició anterior

Al llarg dels mesos de juliol i agost els residents i visitants de les Platges de Nules han pogut gaudir de la Biblioplatja instal·lada a la zona del far amb la qual es vol fomentar la lectura a l’estiu. Entre les novetats que hi ha hagut enguany respecte a l’any anterior cal destacar les diferents activitats que hi havia programades per a tots els dies, a més del servei de préstec de llibres.

De fet, la programació amb activitats de foment de lectura per al públic infantil i juvenil ha tingut una gran acceptació donat que s’ha incrementat el nombre d’usuaris en més de 200 persones, “podem dir que la Biblioplatja està ja consolidada a les nostres platges, i també les activitats que enguany han comptat amb una participació de 443 persones quan l’estiu passat vàrem tindre 210 usuaris”, comenta el regidor de Biblioteca, Antonio Romero.

També s’ha incrementat el nombre de visitants en més de cent persones, l’any 2017 van ser 429 persones les que van fer ús dels serveis de la Biblioplatja i este any ho han fet 545, a més s’han tramitat 43 nous carnets per al préstec de llibres.

Així doncs, dins de la programació s’han realitzat diferents activitats i tallers dirigits tant al públic infantil i juvenil com a l’adult amb jocs, treballs manuals, tallers com ara el de papiroflèxia, creació de titelles, de galotxes, de cal·ligrames, jeroglífics; conta contes en anglés; recitals de poesia; manualitats; presentacions de llibres; bebeteca; jocs de taula; concurs de dibuix; passatemps; o la radioplatja dels adults, entre altres.

Cal recordar que la Biblioplatja de Nules ha format part de la campanya “Llegim Paisatges” que ha ficat en marxa la Conselleria d’Educació per a fomentar la lectura en diferents biblioplatges i punts de lectura de piscines municipals en la temporada estival. En concret han participat d’esta campanya una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, entre els quals es trobava Nules.

CatalàEspañol