Nules complix un mes en el control de gossos i cens caní mitjançant la prova d’ADN

Estos controls, que ja han donat 2 possitius, preveuen les proves de mostres d’excrements arreplegats en la via pública i pretenen assegurar el compliment de l’ordenança municipal

L’Ajuntament de Nules va començar el passat mes de juny els controls de gossos emmarcats en el nou cens caní que inclou l’ADN de les mascotes. Aquests controls preveuen les proves de mostres d’excrements de gossos arreplegats en la via pública, i també pretenen assegurar el compliment de l’ordenança.

De manera que en aquest període els agents de la Policia Local han detectat dos positius en la mostra de l’ADN i també s’han tramitat diferents denúncies a propietaris de mascotes per no tindre l’animal censat, per incompliment d’identificació animal o cens ADN, entre d’altres. “Aquests controls de gossos segueixen als mesos de juliol i agost. No obstant això, en aquest control ens ha sorprés gratament el civisme dels propietaris de gossos a l’hora d’arreplegar l’excrement de la seua mascota”, comenta l’alcalde de Nules i  regidor de Seguretat i Policia Local, David García.

Cal assenyalar que segons l’ordenança en vigor tots els propietaris estan obligats a censar el gos i també a fer la prova de l’ADN, així des de la Regidoria de Sanitat s’insta els veïns i les veïnes de la localitat a censar el seu gos, “aquesta actuació permetrà mantindre el municipi net i salubre d’excrements canins perquè amb aquest mètode és possible identificar el propietari de l’animal que ha incomplint l’obligació d’arreplega d’excrements. A més, l’Ajuntament de Nules pretén tindre una ferramenta fiable per a protegir els animals ja que el cens caní genètic permetrà localitzar l’animal en cas de pèrdua, maltractament o abandonament”, matisa la regidora de Sanitat, Susana Tusón.

ValenciàEspañol