Nules acull la I Jornada de l’Esport Inclusiu

La localitat de Nules acollirà la I Setmana de l’Esport Inclusiu “Per un esport sense barreres” els dies del 8 al 12 d’abril amb l’objectiu de fomentar els valors de l’esport entre els participants i obrir el Centre d’Acollida de Menors ubicat a Nules al conjunt de la ciutadania.

Es tracta d’una jornada organitzada pel Centre d’Acollida de Menors (CAM) Plana Baixa, que depén de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i per la Fundació Diagrama, entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció de les necessitats de persones vulnerables o amb dificultat social.

Precisament, hui s’ha presentat la programació en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Nules, David García; el director del CAM Plana Baixa, Francisco Díaz; i l’educador social de la Fundació Diagrama, Enrique Canós. Tots ells han destacat la importància d’aquesta iniciativa pionera que vol ser un punt de partida i exemple per altres Centres d’Acollida de Menors, i que està oberta a la participació de tots els veïns i les veïnes.

No obstant això, aquest projecte té a més la col·laboració de l’Ajuntament de Nules i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de la Diputació Provincial de Castelló, de COCEMFE, Villarreal CF, Tau Castelló, ONCE, l’associació local ESTEM i alguns clubs esportius de Nules.

Al llarg d’aquests dies hi haurà sessions de diferents disciplines esportives, en concret dilluns 8 d’abril es dedicarà al futbol amb la participació de jugadors del primer equip del Villarreal CF, del Villarreal CF Femení i l’equip EDI d’aquest club. La jornada tindrà lloc a les instal·lacions del CAM Plana Baixa.

El dimarts 9 d’abril, el protagonisme el tindrà el bàsquet amb una xarrada i sessió de bàsquet amb els jugadors del TAU i un partit de bàsquet inclusiu en el qual participarà COCEMFE Castelló i que tindrà lloc al Poliesportiu Municipal.

Dimecres, 10 d’abril, a les instal·lacions Scude de Nules hi haurà una sessió de pàdel, una xarrada d’un tenista ATP i tenis inclusiu en el qual participarà l’associació local ESTEM.

Les activitats previstes per al dijous 11 d’abril es desenvoluparan al Centre d’Acollida de Menors amb una xarrada sobre motivació esportiva i activitats d’esport inclusiu, entre d’altres.

La jornada finalitzarà el divendres 12 d’abril amb una marxa a favor de l’esport inclusiu que discorrerà per la ruta biosaludable i una master class de zumba.

CatalàEspañol