Nules presenta la seua nova eina de l’estació meteorològica per ajudar al camp

L'estació mesura pluja, humitat i temperatura a temps reial, imprescindible per a l’agricultura.

1087

El Regidor d’Agricultura i Medi Ambient, César Estañol i Jaume Segura, junt amb José Vicente Esteve i Roberto Esto, responsables de l’empresa Inforatge SC, han presentat hui en el Consistori de Nules l’estació meteorològica de la localitat.

El Regidor César Estañol ha explicat que és “una eina posada a disposició de la població i que creiem que és molt important. Una ferramenta transversal”.
D’aquesta es pot gaudir en la web de l’Ajuntament, concretament en aquest enllaç: http://inforatge.com/meteo-nules

Per a Estañol, “aquesta eina pot tindre molta funcionalitat per a la població, sobretot tot per als mateixos llauradors, perquè sempre estan mirant a l’oratge perquè d’açò depén la seua vida, ja que el llaurador viu en eixa inquietud i en açò podrà modificar la seua feina”.

L’Associació de Llauradors de Nules, que agrupa a tots els afectats per aquesta problemàtica, van fer arribar al Consistori la seua preocupació per aquest fet, per això com explica el regidor “per mitjà d’aquesta ferramenta podran saber en temps real i tot el que ha passat”.

L’estació meteorològica està mesurant cada instant els paràmetres de la població, “per aquesta raó és tan positiu per als llauradors perquè podran demanar un informe, si tenen qualsevol problema amb el segur”, afegeix Estañol.

Aquesta eina també és molt important a l’hora de planificar la programació local, com festes, perquè es sabrà la informació meteorològica a temps reial, per si és necessari modificar qualsevol acte.

Estañol apunta que la meteorologia, és molt peculiar i diferent del resto dels llocs. Espere que açò faça una figura de qualitat del nostre producte estrella i diferent d’altres zones, que ens demanen tan autonòmica, nacionalment i internacionalment, com és la Clemenules.

El responsable del Departament de Meteorologia de l’empresa Inforatge SC., José Vicente Esteve ha explicat que “en quant ficaven en mans de les dues regidories com són Agricultura i Medi Ambient, vam veure els beneficis per a la Clemenules”.

L’estació mesura pluja, humitat i temperatura a temps reial, imprescindible per a l’agricultura.
José Vicente ha volgut recalcar una frase que deia son pare “qui te la terra, té la guerra”.
Per a Esteve “el llaurador sempre està mirant al cel i amb l’estació podem ajudar a tots els agricultors i a tota la gent de Nules”.

Una de les eines més importants que pot aportar és que dóna dades fiables, amb tres punts de mesurament diari i cada deu segons es guarda la informació, així doncs quan els llauradors necessiten un informe per als segurs, tan sols han d’anar a l’ajuntament, demanar un informe, el consistori es fica en contacte amb l’empresa i en dos dies ja estarà disponible.
A més s’ha configurat un sistema d’alertes, si hi ha risc per a la població, s’enviaran missatges a temps reial perquè les autoritats puguen actuar.