15.8 C
Valencia

Els LXV Jocs Florals Vila de Nules inauguren les Festes Patronals de la Soledat

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat començaran amb el lliurament dels premis als guanyadors dels tradicionals Jocs Florals Vila de Nules i els III Premis d’Investigació i Divulgació.

En la 65a edició dels Jocs Florals Vila de Nules es premiarà els autors dels treballs que porten per lema ‘Dolç àngel de la mort’ que correspon al Premi Flor Natural dotat amb 2.500 euros i la publicació de l’obra; els altres premis que formen part del certamen literari són el Premi de Tema Religiós o Ètic que ha recaigut en l’obra que porta el lema ‘Al vostre manto abraçat’ dotat amb 200 euros; Premi Anna Rebeca dotat amb 500 euros i dirigit a fills o residents de Nules per al treball amb el lema ‘Temps de tonades’; Premi Poemari Infantil també dotat amb 500 euros que correspon al lema ‘El Grup de la Senyoreta Beatriu’; i el Premi Poesia Visual dotat amb 300 euros i que té la peculiaritat de tindre un format poc tradicional, com és el gràfic o vídeo, per lema ‘Gen Home’.

Per altra banda, per tercer any consecutiu els Jocs Florals preveuen els premis d’investigació i divulgació, així el premi Investigació Lingüística sobre el Valencià, al millor treball sobre la llengua dels valencians, el guardó ha sigut per Mn. Trinitari Mariner (1863-1933), col·laborador del diccionari de Dialectes; en l’apartat anomenat ‘Aspectes històrics de les comarques de Castelló’, el premi al millor estudi sobre qualsevol aspecte històric de les comarques de Castelló, ha sigut per al treball que porta per lema ‘Cluef Nules. Una experiencia revolucionaria para la campaña naranjera‘ (1936-1937).

Per tant, el nom dels guanyadors es farà públic en el transcurs de la celebració dels LXV Jocs Florals Vila de Nules que tindran lloc divendres al Teatre Alcázar i que tindrà com a mantenidor amb Marc Pallarés, professor de Teoria i Història de l’Educació a la Universitat Jaume I i doctor en Pedagogia i Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Autor de diferents publicacions i llibres que li han portat a rebre diferents premis com ara el Premi Salvador Reynaldos de Periodisme (2007), Premi Fiter i Rossell de novel·la (2008), o el Premi Ciutat de Mallorca de novel·la (2012).

- Publicitat -

Per altra banda, la present edició dels Jocs Florals Vila de Nules inclou com a novetat el recital de poemes de l’autora local Marisol González en el transcurs de l’acte. Es tracta d’una escriptora filla de Nules, a la qual el passat mes de març se li va atorgar la Insígnia d’Or per la seua trajectòria professional, també ha sigut membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua durant quinze anys, i una altra important faceta és la de poeta, de fet al cap de 18 anys va guanyar la seua primera Flor Natural als Jocs Florals Vila de Nules i va ser la primera dona que ho aconseguia després d’Anna Rebeca Mezquita; a més ha obtingut més de 30 premis de poesia i ha publicat més de 20 llibres de diferents temàtiques.

El regidor de Cultura, Ramon Canut, assenyala que “amb esta iniciativa volem que els Jocs Florals presenten una imatge nova, de fet en l’anterior edició vam incloure per primera vegada este tipus de recital amb música en directe que va estar dedicat a la dona, enguany el dediquem a una autora de la nostra localitat”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià