Nules haurà de retallar 800.000 euros del presupost en no adonar-se que s’havia denegat el PEF

El Pla Econòmic Financer va ser rebutjat en juliol i l'alcalde acusa la interventora accidental de no comunicar-ho. Fins que no va tornar l'interventor titular en octubre ningú es va donar compte.

Nules haurà de recalcular el seu pressupost de 2018 amb 800.000 menys a un més d’acabar l’any. Eixa és la realitat que el consistori haurà d’aprovar esta vesprada després que van adonar-se que el Ministeri d’Hisenda notificara la no consignació després de la no acceptació del Pla Econòmic Financer del 2018, situació que afecta la planificació d’inversions per als pressupostos del any vinent.

Des del grup municipal socialista han manifestat la seua disconformitat: ‘Haguérem preferit assabentar-nos abans que el Ministeri va rebutjar al juliol el Pla Econòmic Financer. Per descomptat, no estem d’acord amb esta manera d’actuar en un assumpte de tal gravetat, per la qual cosa ens correspon exigir mesures perquè no torne a passar i buscar solucions des de la responsabilitat’, han assenyalat fonts del partit.

David Garcia, alcalde i regidor d’hisenda, ha assenyalat que va ser la interventora accidental que estava substituint al titular, qui no va comunicar la denegació del PEF quan va ser notificat en juliol, i fins que no va tornar el titular en octubre i va revisar la documentació, que no va saber res d’esta situació.

En el plenari de hui farà una proposta de modificació del pressupost per tal que estiga acorde a la nova situació, ja que açò afecta tant al pressupost actual com al de 2019.

CatalàEspañol