Nules i Facsa renoven la xarxa d’aigua potable de Mascarell

El projecte forma part del Pla de Millores de la Infraestructura Hidràulica del municipi.

L’Ajuntament de Nules i FACSA, l’empresa encarregada del servei de proveïment en la localitat, es troben en procés de finalització dels treballs de renovació integral de la xarxa de distribució d’aigua potable al municipi. Un projecte que forma part del Pla de Millores de la Infraestructura Hidràulica de Nules i que també preveu la renovació de les connexions domiciliàries de la zona.

Segons han explicat des de FACSA, la iniciativa “s’emmarca en el pla de transformació integral que s’està portant a terme a l’interior del recinte emmurallat i que també inclou millores en la regulació i funcionament del sistema de distribució d’aigua potable a Mascarell”.

En este sentit, s’hi han instal·lat 1.864 metres de noves conduccions de polietilé, així com 150 connexions domiciliàries en habitatges, 39 vàlvules de seccionament, 13 boques de reg i dos hidrants.

L’alcalde i regidor d’Obres i Serveis, David García, ha destacat la importància d’aquestes obres, ja que “es tracta d’una actuació molt important per als veïns de Mascarell, ja que s’assegura el subministrament permanent d’aigua i a més també permet millorar el sistema de conducció”.

El nou projecte completa a més la recent ampliació que s’ha realitzat en la xarxa de distribució d’aigua potable des de l’avinguda de la Senda Mitjana fins a la població de Mascarell. En l’execució de les obres s’ha instal·lat una nova canonada de polietilé de 75, 90 i 110 mil·límetres que substitueix l’actual de fibrociment de 50 mil·límetres.

La renovació permet millorar la qualitat en la prestació del servei, en solucionar els problemes que presentaven les anteriors canalitzacions a causa de l’antiguitat de la xarxa i de la dificultat que implicava l’execució de les reparacions, en tractar-se d’un entorn protegit pel seu elevat valor històric.

De manera que, amb la realització d’aquest projecte nou, dues entitats reforcen el seu compromís amb la millora constant dels recursos hídrics de la localitat i la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania.

ValenciàEspañol