14.1 C
Valencia

Nules convoca els LXV Jocs Florals i els III Premis d’Investigació i Divulgació

Els interessats poden presentar els treballs fins al pròxim 8 de setembre

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Nules convoca els LXV Jocs Florals Vila de Nules i els III Premis d’Investigació i Divulgació per la qual cosa els interessats poden presentar els treballs fins al pròxim 8 de setembre.

Cal destacar, que per tercer any consecutiu es convoquen els III Premis d’Investigació i Divulgació “aquests premis els varem convocar amb l’objectiu de dignificar, més encara, aquesta trobada cultural tan important per a Nules. Es tracta, en definitiva, d’uns premis dedicats a l’estudi d’un tema específic relacionat amb la nostra terra”, comenta el regidor de Cultura, Ramon Canut.

En estos premis estant el premi a la millor “Investigació Lingüística sobre el Valencià” dotat amb 500 euros, i el premi “Aspectes Històrics de les Comarques de Castelló” també dotat amb 500 euros; a més de “La Música en les Terres Valencianes” patrocinat per la Societat Artística Nulera amb una dotació de 500 euros; “De les Cooperatives de Crèdit a les Noves Formes d’Economia” que patrocina amb 500 euros la S.A.T Cítrics de la Plana (CIPLA); “Varietats protegides de cítrics: realitat o bambolla?”, premi patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules amb 600 euros; “Claus per a la transformació del sector agroalimentari a la Comunitat Valenciana”, dotat amb 800 euros que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules; i “Nules, passat i memòria: fa 50 anys érem joves” dotat amb 250 euros que està adreçat a majors de 60 anys i en el qual es premia el millor treball que partint de la memòria i la vivència personal analitze, descriga o recupere aspectes socials, econòmics o culturals de la població de Nules i que patrocina la Residència Verge de la Soledat.

Premis Certamen Literari

- Publicitat -

Els altres premis que formen part del Certamen Literari dels LXV Jocs Florals Vila de Nules són el Premi Flor Natural dotat amb 2.500 euros i la publicació de l’obra; Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 250 euros; Premi de tema Patriòtic amb 250 euros per a la millor composició en vers d’un tema patriòtic; Premi Anna Rebeca, dotat amb 500 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Premi Poemari Infantil també dotat amb 500 euros; i el Premi Poesia Visual dotat amb 350 euros i que té la peculiaritat de tindre un format poc tradicional, com és el gràfic o vídeo.

Com a novetat d’esta edició s’incrementa en 50 euros la dotació dels premis de tema Religiós o Ètic, Patriòtic i Poesia Visual, “estem fent un gran esforç perquè la dotació dels premis es vaja augmentant a poc a poc, de fet en l’edició anterior el Premi Flor Natural va passar de 2.000 a 2.500 euros”, matisa Ramon Canut.

- Publicitat -

El lliurament de premis tindrà lloc el 5 d’octubre en el Teatre Alcázar, acte al qual els autors guanyadors han d’assistir obligatòriament i en el que el guanyador del Premi Flor Natural llegirà uns fragments escollits de la composició premiada.

Els membres del jurat el formaran poetes, escriptors, professors, acadèmics, crítics i personalitats rellevants de les lletres sota la presidència del regidor de Cultura i la presidència d’honor de l’Alcalde de Nules.

Les bases específiques per a cadascun dels premis es troben a la web municipal de l’Ajuntament de Nules i a les xarxes socials.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La prestació del servei d’ITV a la Comunitat serà de gestió directa per millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat

S'ampliarà la xarxa d'estacions perquè el 90% de la població puga passar la ITV amb un temps de desplaçament inferior a 30 minuts.

Sanitat inicia les obres del nou espai sanitari Roís de Corella de Gandia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat este dimecres les obres del nou Espai Sanitari Roís de Corella, a Gandia.

Anuncien el primer cas de reinfecció per coronavirus a Espanya

També han identificat, per primera vegada, com una reinfectada provoca contagis en el seu entorn.

G.Fullana: “El PP odia la llengua valenciana i es passa pel folre la llei lingüística”

En el ple de la Diputació d'Alacant de hui, s'ha generat un acalorat debat pel valencià, on el diputat de Compromís assegura que els populars volen eliminar el valencià de l'educació.

La Universitat Jaume I configura el sistema de climatització per a aconseguir una millor renovació de l’aire

A més, s'està realitzant un mostreig dels nivells de CO2 en diversos moments del dia a les aules dels centres i en diferents nivells d'ocupació.
- Advertisement -

: Valencià