Nules tornarà a ser seu del Festival Castelló Negre

Nules Negre es celebrarà del 16 al 22 de febrer i rebrà la visita de l’escriptor Juan Gómez Jurado

Nules tornarà a acollir enguany el Festival Castelló Negre (FCN), un dels més importants i reconeguts a escala nacional de literatura del gènere negre i policíac. El festival es celebrarà del 16 al 22 de febrer.

Al festival, que es celebra a la província de Castelló des de 2010, participen Castelló, Vila-real, Benicàssim i Peníscola i per tercera vegada s’inclou Nules. “Es tracta d’un esdeveniment cultural de gran importància no sols a la província de Castelló, per la qual cosa és un orgull que Nules siga una de les cinc localitats que formen aquesta edició del Festival Castelló Negre. És una oportunitat per als nostres veïns i veïnes, i per als de la resta de municipis de la comarca de la Plana Baixa gaudir de diferents activitats gratuïtes en les quals rebrem la visita d’importants autors d’aquest gènere literari com ara Juan Gómez Jurado. A més, continuem treballant per a consolidar Nules com un referent dins del món literari”, explica el regidor Antonio Romero.

La programació l’obrirà el dissabte 16 a les 22:00 hores la projecció de la pel·lícula Vértigo d’Alfred Hitchcock que tindrà lloc al Teatre Alcàzar. El diumenge i destinada per als més menuts, es podrà veure Futbolísimos al mateix teatre a les 18:00 hores.

Dins del Cicle Literatura Negra per a Joves, el dijous 21 de febrer,  l’alumnat de l’IES Gilabert de Centelles rebrà la visita de l’escriptor Pablo Sebastià que presentarà la seua última obra “Reikiavik”.

L’activitat central de la programació tindrà lloc a la Biblioteca Municipal el divendres 22 de febrer a les 20.00 hores. L’escriptor Juan Gómez Jurado  presentarà al club de lectura “Cosas & Musas” de Nules la seua última obra “Reina Roja”. Patricia Arteno, en representació de l’organització del festival assenyala que “es tracta d’un dels autors de moda i un dels escriptors més traduït i la seua actual novel·la Reina Roja és ja la més llegida d’Europa en format digital. De fet Juan Gómez Jurado estarà a Nules gràcies a l’interès i treball de Cosas & Musas”.

Des de la Regidoria de Biblioteca es vol destacar i agrair la importància de la col·laboració del club de lectura Cosas & Musas en l’organització de Nules Negre i d’altres activitats relacionades en la promoció de la lectura i dels llibres.

ValenciàEspañol