Nules organitza la I Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de Violència de Gènere

Les inscripcions són gratuïtes i es desenvoluparà els mesos de novembre a maig.

L’Ajuntament de Nules organitza per primera vegada una Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de Violència de Gènere amb l’objectiu d’oferir una formació bàsica en matèria d’igualtat i violència de gènere amb una metodologia àgil adreçada a tota la ciutadania.

“El que volem oferir és un aprenentatge participatiu amb recursos audiovisuals, hi haurà nou sessions en les quals es podrà analitzar la realitat social amb una mirada igualitària i participar en el desenvolupament d’una societat igual per a homes i dones i sense violències. De fet cada participant podrà fer un projecte d’igualtat bé per a una associació, negoci o per la seua vida”, explica la regidora de Polítiques Inclusives, Rosa Ventura.

De manera que la programació inclou xarrades i tallers que es desenvoluparan al llarg dels mesos de novembre a maig. La primera de les sessions tindrà lloc el pròxim 12 de novembre i s’hi tractarà el tema “Principi d’igualtat. Sistema sexe-gènere. Eines per a previndre i detectar la violència de gènere” a càrrec d’Ana Moltó Molina; el 10 de desembre s’impartirà la classe “Noves formes de masculinitat” per Pedro Briones; el 9 de gener Esperanza Meléndez Marfil parlarà sobre “Cultivant relacions igualitàries”; una altra de les ponències tindrà lloc el 28 de gener i tractarà sobre “Elements tòxics per a la salut. Les hormones i el cos. Com ens afecten als hòmens i a les dones” a càrrec de Marta Bausà.

L’11 de febrer s’impartirà la cinquena sessió d’esta I Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de Violència de Gènere de Nules amb “Ciència. Gènere i Societat. (Dia de la Xiqueta i la Dona en la Ciència) i Història de les dones herstory” a càrrec d’Ana Moltó Molina; el 25 de febrer Alicia Brancal dedicarà la classe a “Empoderament de les dones al món del treball”; el 10 de març Núria Hernández parlarà sobre “Evolució de les lleis i els drets de les dones.

Normativa internacional, comunitària, nacional i autonòmica sobre igualtat i violència de gènere”; “Els moviments de les dones. Les ones del feminisme. Moviment 8M” és una altra de les ponències programades a càrrec d’Ana Portal; i la programació finalitzarà amb la sessió que tindrà lloc el 4 de maig amb “Empoderament emocional. Autoestima. Assertivitat. Educació afectiva-sexual” i que serà impartida per la docent Lydia Sellés Catalán.

Així doncs, l’escola s’impartirà en horari de 19 a 21 hores a l’edifici de l’antiga Cambra Agrària. Les inscripcions són gratuïtes i les persones interessades poden apuntar-s’hi a l’adreça [email protected] o telefonant al 964 67 00 01 ext. 423. A més, en finalitzar el curs es lliuraran diplomes de participació.

CatalanSpanish