16.9 C
Valencia

El Consell de Perelló de la Cruz donarà l’Apostolat a l’Església de la Immaculada de Nules

- Publicitat -AVL

El Consell de Perelló de la Cruz ha decidit donar l’obra de l’Apostolat de Vicente Perelló de la Cruz a l’església de la Immaculada de Nules, de fet aquesta setmana han finalitzat els treballs de col·locació de les seues sis peces restaurades. De manera que, l’obra estarà exposada de manera definitiva al temple de la Immaculada i es podrà visitar prèvia sol·licitud a la regidoria de Museus.

Així doncs, cal destacar que un dels objectius d’aquest consell és vetlar pel llegat d’aquest artista que es troba en els diferents museus de la localitat, “les peces d’aquesta escultura es trobaven en molt mal estat i des del primer moment hem treballat perquè es poguera recuperar, ja que la voluntat de l’Ajuntament de Nules és mantindre tots aquests llegats a la nostra població i té la responsabilitat de procurar els mitjans necessaris per a la conservació i divulgació de les obres, motiu pel qual s’ha decidit fer aquesta donació” explica el regidor de Museus, Antonio Romero.

- Advertisement -

Aquesta obra va ser realitzada l’any 1963 i llegada a la localitat de Nules l’any 2004, es tracta d’un retaule que està format per tres peces principals: la central, que es trobava al Museu Catedralici de Sogorb, i dues de laterals, que estaven al Museu d’Història de Nules en un estat de deteriorament molt important. Totes aquestes peces formen part del llegat d’aquest artista al Museu de Medallística Enrique Giner.

Vicente Perelló de la Cruz és un escultor contemporani que es pot considerar un dels màxims exponents de l’escultura expressionista més destacats de la nostra època. Va donar al Museu de Medallística Enrique Giner la pràctica totalitat de la seua obra, de manera que amb aquest llegat el museu es converteix en un referent de l’escultura valenciana del segle XX.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià