Nules presenta un nou follet turístic totalment renovat i més visual

L’Ajuntament de Nules ha presentat el nou follet turístic totalment renovat, amb un format més gran per fer-lo més visual i amb més fotografies que el fan més atractiu.

Així doncs, el follet es divideix en diferents apartats com la localització on s’explica com arribar al municipi des de les diferents vies de comunicació; també hi ha un breu relat històric de Nules; una descripció dels llocs més emblemàtics i dels béns; les cinc rutes turístiques amb les quals compta actualment el municipi; una menció tant a les festes com a les tradicions i fires; i es dedica també un espai a les platges i a la gastronomia local.

El regidor de Turisme, Guillermo Latorre, assenyala que “aquests follets tenen una gran importància donat que són la carta de presentació del nostre poble amb les tradicions, patrimoni, en definitiva les nostres arrels. De manera que el turista amb una sola ullada podrà assabentar-se de qui som i on ens trobem”.

Una de les novetats que presenta aquest follet és que per primera vegada s’ha publicat en quatre idiomes com són el castellà, valencià, anglés i francés. També s’inclou els plànols de la nova ruta Biosaludable i la recentment atorgada bandera blava de la platja de les Marines.

En principi s’han realitzat un total de 3.000 unitats i l’empresa encarregada de fer aquesta publicació ha sigut Guías Eca, especialitzada en publicacions turístiques, que ha treballat amb importants poblacions turístiques de la província de Castelló com ara Alcossebre, Benicàssim, Castelló, l’Alcora, Onda, Segorbe o Vinaròs. I a més, l’Ajuntament de Nules ha comptat amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme i de la Diputació Provincial de Castelló.

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Nules mitjançant les regidories de Turisme, Patrimoni i Arxius, i Museus s’està planificant diverses actuacions per a valorar el patrimoni local, “és important vincular a aquestes regidories al turisme per revalorar el nostre patrimoni que deu ser en un futur el motor turístic local. L’intenció és fer de Nules un espai turístic punter a la província de Castelló tenint com a pilar fonamental tota la riquesa patrimonial”, apunta Latorre.

En aquest sentit s’ha creat una Comissió Tècnica de Patrimoni format per veïns i veïnes que de manera desinteressada treballaran per millorar els béns materials i immaterials de la població.

Així entre les accions que es vol portar a terme es troba la millora i potenciació de Mascarell, del jaciment arqueològic del Benicató, de les platges, el Museu de Medallística i el Museu d’Història, i fer de l’arxiu històric una font d’informació per als investigadors.

ValenciàEspañol