Nules demanarà a Salut Pública revisar el protocol per a fer tractaments aeris

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Nules ha anunciat que en finalitzar els actuals episodis de pluges demanarà de manera formal a la Direcció General de Salut Pública la revisió dels criteris per a la realització de tractaments aeris contra els mosquits.

Aquesta iniciativa és conseqüència de la declaració de situació d’emergència social per la presència massiva de mosquits a la localitat que es va signar divendres passat, “una vegada la Regidoria de Sanitat ha rebut el decret que es va signar divendres volem que la Conselleria de Sanitat i Salut Pública tinga en compte aquesta situació excepcional i que revise el protocol per a la utilització de mitjans aeris per a la realització de tractaments contra els mosquits”, comenta el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

De tota manera, des de la Regidoria de Sanitat s’assenyala que es continuarà fumigant i fent els tractaments escaients amb els medis terrestres dels quals disposa i que marca la normativa actual.

“A més la declaració de situació d’emergència social fa que les despeses fetes per a aquest concepte siguen prioritàries, i també hem demanat al Consell l’actuació al nostre municipi de la seua brigada, que començarà a treballar el pròxim dia 1 de desembre. Ens trobem davant una problemàtica que l’Ajuntament amb els mitjans propis no pot eradicar i controlar aquesta plaga, per aquest motiu hem d’activar tots els mecanismes al nostre abast per a poder atendre aquesta situació excepcional”, matisa Romero.

Cal recordar que el decret està motivat perquè per la presència massiva d’aquests insectes els ciutadans no poden realitzar les seues tasques diàries amb normalitat…

CatalàEspañol