Nules rep una subvenció de 133.000 euros per al programa Supera’t Nules

Este programa va dirigit a dones en risc d'exclusió social, un programa itinerari integrat que promou la Conselleria d'Igualtat.

La directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, M. José Cortell, ha visitat Nules per a conéixer el programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d’Exclusió Social d’esta localitat, anomenat Supera’t a Nules i que va dirigit a dones en dificultats per a accedir al mercat laboral.

Este programa està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020. La localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d’estes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

“De manera que al nostre municipi, fins al 31 de desembre d’este any es preveu atendre entre 50 i 70 dones. Amb esta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat”, comenta la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura.

De fet, per a desenvolupar este projecte s’ha contractat 10 professionals: dos psicòlegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, un formador per a l’ocupació i dos administratius.

Cal assenyalar a més que el projecte de Nules és nou i diferent en relació amb els d’altres municipis, ja que cadascuna de les persones participants està acompanyada al llarg de tot el procés per 3 o 4 professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats perquè puguen repercutir en la seua ocupabilitat.

Les fases dels itineraris són: derivació de serveis socials al programa; informació i acolliment per l’equip de professionals; diagnòstic d’ocupabilitat i disseny d’itinerari personalitzat; formació i desenvolupament personal; participació activa; orientació i recerca d’ocupació; inserció sociolaboral i seguiment.

CatalanSpanish