La salut i la gent gran seran els grans protagonistes a Nules a partir del dilluns

Nules, mitjançant la Regidoria de Sanitat, un any més, organitza la Setmana de la Salut i Gent Gran, que començarà el dilluns 17 de setembre i es desenvoluparà fins al diumenge 23 de setembre. “Es tracta d’una programació pensada per a fomentar el benestar físic, psicològic i social dels veïns i de les veïnes de la localitat, en especial de les persones majors. No obstant això, des de la Regidoria entenem la salut en positiu per la qual cosa les activitats programades promouen la salut i no parlen de malalties”, comenta el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Entre els actes principals que tindran lloc en estos dies, el dissabte 22 de setembre, se celebrarà la setena edició de la Fira de la Salut en la qual participen associacions i entitats relacionades amb la salut que al llarg de tot el dia assessoraran els veïns i les veïnes interessats.

Així doncs, la programació d’esta fira preveu una marató de donació de sang a la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, activitats esportives, no competitives, de conscienciació de la importància de dur una vida saludable amb les quals es pretén involucrar famílies, xiquets, joves i majors amb exhibicions i tallers de taitxí, capoeira, patinatge i hoquei sobre patins en línia o ioga.

Com a novetat, enguany tindrà lloc un Show cookingBatch cooking a càrrec de la xef Cristina Ruiz sobre cuina saludable, de manera simultània i alternativa hi haurà una gimcana de salut i esport on els participants aprendran les bases d’una alimentació saludable mitjançant proves divertides.

A més, destaca també la IV Jornada Intergeneracional que se celebrarà el dimarts 18 de setembre en la qual participen alumnes de 5é i 6é de Primària dels centres educatius de la localitat i les persones majors i jubilats de Nules, “l’objectiu principal d’esta activitat és fomentar les relacions entre la gent gran i els joves enriquint valors que ajuden a assolir una convivència establint vincles d’empatia, solidaritat i afecte”, matisa Romero.

Entre les diferents activitats programades està l’exhibició i classe d’aquasalus per a gent major; una visita a una emissora de ràdio i participació en un programa sobre salut; ball amb orquestra; una eixida de senderisme saludable i familiar; a més de xarrades i taules informatives.

La VII Setmana de la Salut i la Gent Gran es tancarà el diumenge 23 de setembre amb l’actuació del grup local Caraceta, que representarà al Teatre Alcázar dos sainets.

CatalàEspañol