Nules comença la senyalització de la Ruta Biosaludable, que discorrerà pel nucli urbà

Un circuit amb el qual es busca impulsar el turisme biosaludable, la pràctica de l’esport o l’exercici físic i la promoció del patrimoni local

L’Ajuntament de Nules està ultimant els treballs per a finalitzar la nova Ruta Biosaludable que discorre pel nucli urbà de la població, un circuit amb el qual es busca impulsar el turisme biosaludable, la pràctica de l’esport o l’exercici físic i la promoció del patrimoni local.

Entre les actuacions pendents es troba la instal·lació d’un cartell informatiu en l’avinguda de Jaume I, en concret entre la piscina municipal i el camp de futbol, per considerar-se el punt d’eixida i d’arribada d’aquesta ruta, “ens queden pendents d’executar alguns xicotets detalls relacionats principalment amb la senyalització, de manera que en breu s’instal·larà en el punt d’inici i final del circuit un cartell informatiu que explicarà tot el recorregut”, comenta la regidora d’Esports i Turisme, M. Jesús Gabaldón.

En aquest sentit, s’ha celebrat una reunió per a revisar els treballs pendents per a posar a punt i donar per finalitzada la Ruta Biosaludable. En aquesta han estat la regidora d’Esports i Turisme, M. Jesús Gabaldón; el regidor d’Obres i Serveis, Adrián Sorribes; la tècnica del departament d’Esports, Ana Mendo; i un tècnic encarregat de dur a terme el projecte.

Així doncs, a més de la instal·lació del cartell informatiu està pendent pintar un nou pas de vianants en l’encreuament del carrer d’Enrique Giner amb l’avinguda del Marqués de Santa Cruz; substituir un dels aparells de gimnàstica instal·lat a la zona esportiva a l’aire lliure ubicada a la zona del carrer de la Mare Maria Rosa Molas; i reparar i posar a punt la resta d’aparells de gimnàstica de zones exteriors.

La longitud aproximada d’aquesta nova ruta és de 3.834,66 metres i està pensada per a caminar i iniciar-se en el running, el recorregut és totalment urbà, accessible i bidireccional, “amb aquesta iniciativa es pretén millorar l’oferta d’oci de caràcter biosaludable amb unes condicions d’ús adequades i segures mitjançant la qual es pot a més gaudir del patrimoni local”, matisa la regidora d’Esports i Turisme.

Cal recordar que la Ruta Biosaludable es va donar a conéixer el passat diumenge 30 de setembre per a commemorar el Dia Mundial del Turisme, coincidint amb la tradicional marxa contra el càncer que cada any organitza l’AECC Nules.

La Ruta Biosaludable es va presentar a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) d’enguany com un dels projectes que l’Ajuntament de Nules anava a posar en marxa en aquest any 2018.

CatalanSpanish