[:ca]Obituari a Quino Puig[:]

Hui és un dia trist per als amants de les falles

[:ca]

Hui és un dia trist per als amants de les falles, de la cultura valenciana, de les tradicions populars, el nostre amic Quino Puig a faltat. La seua ploma a donat argument a un sense fi de monuments fallers a tot a reu de la comunitat Valenciana, gran guionista de falles. A col·laborat en innombrables llibrets de falles a canvi de res, així segons el mantenia el seua llibertat, autonomia i dolça anarquia per a decidir sobre que escrivia, com i quan. Col·laborador de la popular revista “Cendra”, especialitzada en món de les falles.

Ha sigut sempre una persona amb les idees molt clares, directe i molt sincer, amb un gran cor i incapaç de negar-se a qualsevol col·laboració que li seduïra un mínim.
Impulsor i gran activista del museu faller de Borriana. Posseïdor d’un immens arxiu fotogràfic faller i de la localitat de Borriana propi del col·leccionista mes insaciable.
Hui les falles es queden una mica mes òrfenes, les paraules ja no tornaran a harmonitzar-se sota el seu puny i lletra, els monuments fallers no gaudiran de les seues crítiques acides i humorístiques tan característiques d’ell. Però Quino Puig romandrà en el record de tot el col·lectiu faller. Les seues narratives, els seus guions fallers i els seus grans arxius fotografics seran la seua inmoltalitat, adeu amic meu sempre estarás al meu record.

[:]

Lo más leído

CatalanSpanish