```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La UA organitza les Jornades sobre Aliances i Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) acollirà les Jornades sobre Aliances i Objectius de Desenvolupament Sostenible, que tindran lloc del 7 al 9 de febrer, organitzades per la Universitat d’Alacant a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals.

L’acte inaugural, tindrà lloc demà dimecres 7 de febrer a les 9:30 hores. En les jornades participaran, a més d’altres professionals i experts en el tema, Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat de la GV, Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals de la UA, M. José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social de la UA, i tindrà l’assistència dels vicerectors d’Internacionalització i Cooperació de les cinc universitats públiques valencianes.

Aquesta activitat s’emmarca en la “Universitat d’Hivern de la Cooperació Universitària al Desenvolupament” en la qual participen les universitats públiques valencianes i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. En aquesta edició, la UA és l’organitzadora de la trobada i, enguany, les jornades tractaran el dissetè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: “Aliances”, objectius aprovats per les Nacions Unides en l’agenda per al 2030.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible constitueixen la primera resposta real i global als desafiaments del desenvolupament, en un món en canvi constant. La nova Agenda, aprovada per les Nacions Unides al setembre del 2015, qüestiona el model de creixement actual i tracta la necessitat d’un model nou. Però l’Agenda 2030 és únicament una guia per a l’acció de tots i cadascun dels actors implicats; públics, privats, societat civil i per descomptat, les mateixes universitats i ha de ser explicada i transmesa a la societat per tots aquests.

Per a les universitats valencianes, l’Agenda 2030 suposa un punt d’inflexió que obri un nou espai per a reflexionar col·lectivament sobre la Cooperació Universitària al Desenvolupament i quines implicacions tenen els ODS dins de les seues activitats. El paper de la Universitat com a actor de Cooperació al Desenvolupament està cada vegada més lligat a la generació i la transmissió de coneixement, com també a sensibilitzar i conscienciar tota la comunitat universitària en particular i la societat en general, en la necessitat d’integrar el Desenvolupament Humà Sostenible en el seu imaginari col·lectiu.

La Generalitat Valenciana, amb l’aprovació del Pla Director de la Cooperació per al període 2017-2020, s’alinea amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i prioritza les actuacions en les cinc dimensions que la mateixa preveu: les persones, la prosperitat, el planeta, la pau i les aliances.

El pla, fruit d’un treball conjunt entre tots els agents de la cooperació, coordinats a través del Consell Valencià de Cooperació al Desenvolupament, preveu la posada en marxa d’activitats i compromisos amb els agents de la cooperació valenciana, entre aquests les universitats públiques. En aquesta línia d’actuació, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ha construït un espai de treball conjunt amb les universitats públiques de la Comunitat i cada exercici subscriu un conveni de cooperació universitària amb cadascuna d’aquestes, fet que permet dur a terme activitats com la “Universitat d’Hivern”.

Últimas noticias

Contenido relacionado