L’Ajuntament de Benicàssim i la Diputació signen el contracte d’obra de restauració de Vila Elisa

L'ajuntament de Benicàssim signa el contracte d'obra de la rehabilitació de Vila Elisa, abans de finalitzar el mes se signarà l'acta de replanteig i les obres donaran inici després de les festes de Nadal.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, acompanyada pel vicepresident de la Diputació Provincial, Vicent Sales i el regidor d’urbanisme, Carlos Díaz, ha signat el contracte d’obra amb l’empresa valenciana Construccions San José, guanyadora del concurs d’execució del projecte de terminació de la restauració de Vila Elisa.
Marqués ha manifestat que, “amb aquesta signatura fem un pas més endavant a la finalització del que serà, sense lloc a dubte, el projecte més emblemàtic de la ciutat en aquest mandat. Donem per conclosos així, deu anys de sofriment veient com el nostre patrimoni es deteriorava i no s’adoptaven solucions per a resoldre-ho. Ara per fi, les nostres reivindicacions han arribat a bon port i hem aconseguit la complicitat de la Diputació de Castelló, perquè per fi, Vila Elisa es convertisca en un referent sociocultural en tota la província”.
La inversió en els treballs de terminació de l’obra del palauet municipal ascendeix a 1,8 milions d’euros, la qual cosa suposa un estalvi del 25% del pressupost, pel que fa al preu de licitació dels treballs. D’aquest muntant, la Diputació aporta 1 milió d’euros i l’ajuntament assumirà la resta de la inversió.
Les obres de rehabilitació de la vila començaran després de la signatura de l’acta de replanteig que es realitzarà, segons han informat els tècnics municipals, abans que acabe l’any. A partir d’ací, tot apunta al fet que passades les festes de Nadal, comencen els treballs sobre el terreny que tindran un termini d’execució de 10 mesos, amb la qual cosa, en l’últim trimestre de l’any pròxim estaran completament concloses.
Per la seua banda, el vicepresident provincial ha manifestat que “l’aposta ferma de la Diputació perquè tots els municipis de la província trauen el millor de si i ho aprofiten tant per a la dinamització social, com a econòmica és el nostre objectiu principal. I, en aquest cas, amb una singularitat especial pel valor i el significat que té Vila Elisa en un del municipi amb més projecció turística de la nostra província. Creiem que Vila Elisa pot ser un al·licient perquè grans esdeveniments i trobades, puguen realitzar-se allí, valorant el millor que tenim tant en paisatge, gastronomia, servei i, per la seua posada hospitalitat”.

CatalanSpanish