17.3 C
Valencia

Les 45 escoles de Castelló obriran portes amb obres i canvis dins i fora dels centres

Tanques per a separar patis, readaptació d'espais i sobretot modificació i millora dels accessos i del seu entorn són algunes de les actuacions que ha portat a terme la Regidoria d'Educació perquè els centres castellonencs puguen obrir-se este dilluns amb garanties de complir les mesures COVID establertes.

- Publicitat -AVL

Separacions amb tanques en els patis, habilitació de nous accessos al centre per escalonar l’entrada i separar alumnat o condicionament dels voltants dels centres educatius són una part important de les actuacions que la Regidora d’Educació ha ultimat estos dies en els centres d’ensenyament d’Infantil i Primària de Castelló.

Així ens ho explica, el responsable de l’àrea Francesc Mezquita que parla també de la “incertesa” que es respira a la comunitat educativa davant l’inici d’este curs que qualifica “d’irregular”, tal vegada per buscar un adjectiu neutre que puga servir de bàlsam tranquil·litzador.

“La majoria de les actuacions que hem portat a terme es basen a adequar alguns espais, com en el cas, per exemple del Carles Salvador, en posar tanques separadores al pati, com ens va demanar l’Isidoro Andrés, en fer uns accessos més segurs com en el cas del Bernat Artola on hem comptat amb la col·laboració de la regidoria de mobilitat per ampliar la vorera o inclús per millorar al màxim la seguretat a l’entrada i eixida dels centres com en el cas del Sensal on s’ha traslladat el carril bici que hi havia davant d’un dels accessos”, explica Mezquita.

“moltes d’estes mesures, sobretot les de nous accessos als centres educatius o les referides a la seguretat Han vingut per a quedar-se”

A més, el regidor destaca també que totes estes tasques s’han hagut de fer en molt poc de temps. “Ara com ara, les brigades encara estan treballant, esperem que arribem a temps!”. D’altra banda, també reconeix que moltes d’estes mesures “han vingut per a quedar-se perquè algunes coses com la millora en la seguretat dels accessos en alguns centres o el fet d’obrir una altra porta d’entrada o d’ampliar la vorera, són actuacions que ja es contemplaven a mig termini”.

Tot i això, no en tots els centres s’ha pogut actuar de la mateixa manera, no només pel que fa a les seues necessitats sinó tenint en conter les característiques de cada lloc. “En centres com el Blasco Ibáñez, per exemple, que està pendent d’obres, en el carrer Carcaixent no tenia sentit fer determinades coses i per això hem hagut d’adaptar-nos”, explica.

Mesures per a garantir la presencialitat

Pel que fa a les impressions que el regidor d’Educació ha pogut intercanviar amb membres de les comunitats educatives, Mezquita reitera que la incertesa regnant sobre com es desenvoluparan les coses és el sentiment predominant. Tanmateix, i respecte a la presencialitat de la tornada a les aules, siguen bombolla o no, apunta que si una cosa s’ha aprés de l’experiència del confinament, és que la presencialitat “és l’única cosa que supera l’escletxa digital”. “Si ho fem d’una altra manera, molts alumnes es quedaran enrere, això, ja ho hem comprovat!”, conclou.

“la presencialitat és l’única cosa que supera l’escletxa digital i Això, ja ho hem comprovat en el confinament”

Amb tot, intensificació de les neteges, hidrogels, separació d’espais, mascaretes, entrades per accessos diferents, etc. el que sembla evident, com comenta l’edil és que “a partir del dia 7 comprovarem si tot eixe protocol és efectiu”.

Respecte als possibles plans alternatius, Mezquita recorda que les competències d’una regidoria són molt limitades al respecte, i només tenen competència sobre serveis com les Escoles Matineres o de vesprada. Al respecte, es manté prudent i encara que no s’aventura avançar res, deixa entreveure que en cas d’augmentar els contagis o que es donara una situació determinada “s’haurien de barallar altres opcions i tractar d’adaptar-nos”. Tot i això, insisteix en la necessitat de “calmar i tranquil·litzar la comunitat educativa”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus a Càlig

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 7 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus al Poble Nou de Benitatxell

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat declara 2 brots de covid-19 a Vinaròs i 1 a Peníscola

Un dels brots s'ha donat en una empresa de Vinaròs.

Onda dispara els índex de contagis: 2 brots amb 27 casos

Es tracten de dos brots nombrosos que disparen la taxa de contagis de la localitat i converteix la localitat en un "punt calent" de covid-19.

438 contagiats més i 5 morts per cotonavirus des del dissabte

El nombre de persones ingressades per coronavirus es redueix un 8% en una setmana i els pacients en UCI un 6%
- Advertisement -

: Valencià