30.8 C
Valencia

Inicien les obres de renovació de la Línia 9 del TRAM entre Teulada i Gata de Gorgos

El passat 31 de juliol es va obrir a la circulació ferroviària el tram que uneix Calp-Teulada, una vegada completats els treballs de renovació de via i de rehabilitació dels ponts de Ferrandet i Quisi.

- Publicitat -AVL

El pressupost d’esta actuació de la Generalitat ascendeix a 15,1 milions d’euros, IVA inclòs. Els treballs previstos afecten uns sis quilòmetres de via i permeten avançar en la modernització d’esta línia.

El projecte constructiu adjudicat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la mercantil Rover Rail, SA compta amb un pressupost de 15.137.130,34 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 12 mesos. Este tram compta amb uns sis quilòmetres de recorregut.

Esta actuació se suma a les obres que FGV executa en el tram entre Gata de Gorgos i Dénia, amb una inversió de 14,5 milions d’euros i un període d’intervenció inicial d’11,5 mesos.

La renovació de via d’estos trams permetrà completar els treballs de renovació previstos en el conjunt de la Línia 9 que uneix Benidorm i Dénia. El passat 31 de juliol es va obrir a la circulació ferroviària el tram que uneix Calp-Teulada, una vegada completats els treballs de renovació de via i de rehabilitació dels ponts de Ferrandet i Quisi.

Esta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través d’FGV, en esta línia i que tenen com a objectiu mantenir i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Igual que la resta d’obres que s’executen en esta Línia 9, este projecte és susceptible de ser cofinançat per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Renovació de via

Estes actuacions permeten millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més, els treballs previstos inclouen la instal·lació dels nous sistemes de senyalització i comunicacions.

Amb esta actuació es pretén aconseguir una renovació i modernització integral d’este tram de la Línia 9, igual que entre Gata de Gorgos i Dénia. L’estat d’una bona part de la infraestructura d’este tram, sobretot terraplens, drenatge i els talussos, requereix actuacions de consolidació d’estos. Així mateix, la superestructura de via necessita una renovació de carril, travessa i balast.

De manera paral·lela a estes actuacions, FGV ja ha adjudicat l’adquisició del subministrament de travesses i carrils per a la renovació d’estos dos trams. L’empresa pública ha fet efectiva així la compra de 19.000 travesses d’ample mètric monobloc de formigó per import d’1.643.785 euros, IVA inclòs, i de 30.600 metres lineals de carril ferroviari, amb un cost d’1.443.572,77 euros, també amb el citat impost inclòs.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià