L’Ajuntament reinicia les obres del projecte d’embelliment urbà ‘Onda Bonica’

Ballester: "Onda Bonica segueix avant per a convertir la ciutat en un lloc accessible i acollidor".

L’Ajuntament d’Onda reinicia les obres del projecte d’embelliment urbà Onda Bonica que va paralitzar com a mesura preventiva davant la pandèmia del coronavirus. Així, esta mateixa setmana arrancaran les obres de la zona infantil de la Plaça Espanya i durant les pròximes setmanes s’escometrà la remodelació del Parc Cervantes.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester ha destacat que el projecte Onda Bonica “segueix avant amb la seua aposta per convertir Onda en un lloc accessible, acollidor i visualment atractiu. En definitiva, una ciutat on la gent vulga viure”.

Execució Zona Infantil Plaça d’Espanya

En la Plaça Espanya es remodelarà la zona del parc infantil, que en l’actualitat només compta amb un moll per a jocs, i s’incorporaran dos nous molls amb motius infantils ambientats en un vaixell viking, a més de tres tobogans, un balancin de dos places i una estructura de jocs de fusta amb dos torres. A més, es condicionarà l’espai amb tres tendals tipus vela de colors que generen una zona d’ombra per als xicotets.

Quant a la zona de vegetació, s’aprofitarà part de la zona enjardinada elevada, amb configuració de bancades de trencadís verd i blanc. També s’executarà un tram nou de jardinera amb bancada, similar a les que ja existeixen en la zona. El pressupost d’execució de l’obra ascendeix a 42.871 euros, amb un termini d’execució de 2 mesos.

Condicionament Parc Cervantes

Quant al condicionament del parc Cervantes s’eliminaran les vores de formigó per a aconseguir un major espai verd que embellirà les vistes i facilitarà el passeig.

En el lloc de les vores es col·locara mobiliari urbà per a asseure’s i es renovarà el sistema d’il·luminació amb la col·locació de nous fanals. El pressupost d’execució d’esta obra ascendeix a 39.817 euros.

Font de la Força i escales de la Moreria

Per part seua, s’estan culminant les obres que ja estaven en marxa abans de decretar l’Estat d’Alarma. D’una banda la Font de la Força, situada a l’inici del carrer Cervantes i que implicava demolició d’un habitatge i la conservació de la pila de pedra per al seu posterior reaprofitament en una nova font.

I, d’altra banda, la remodelació de les escales de la Moreria modernitzant i embellint la zona amb revestiment ceràmic, tant en la construcció d’una rampa accessible com en la zona d’estada, en la qual s’ha col·locat un banc i dos cadires amb acabats de material ceràmic d’una empresa ondense.