La Generalitat adjudica les obres en l’estació de Paiporta de Metrovalencia

Este projecte permet completar les actuacions de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat d'estes instal·lacions.

La Generalitat ha adjudicat les obres de construcció d’un nou pas inferior i la instal·lació de dos ascensors en l’estació de Paiporta de Metrovalencia.

El pressupost d’adjudicació de les actuacions previstes per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Paiporta ascendeixen a 799.635,28 euros, IVA inclòs. El projecte contempla l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) fins a les portes d’accés als nous ascensors.

Els dos ascensors, un per andana, tindran capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i seran aptes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR). També està prevista la construcció d’escales i d’un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants que travessarà sota les vies entre les dos andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers que passen d’un costat a un altre de l’estació.

A més, es completaran els tancaments i paviments necessaris i es disposaran marquesines per a protegir els usuaris de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.

Estes actuacions estan recollides en “L’estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia” elaborat per FGV i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en estes i altres estacions de la xarxa.

Actuacions prèvies a Paiporta

FGV ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en esta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Esta actuació va permetre barrar de l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’esta forma, el pas queda limitat exclusivament als usuaris i usuàries del metro, amb el que actualment es redueix el risc de qualsevol mena d’incidència, en restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal·lacions.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers i viatgeres -superior al milió -, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

CatalanSpanish