17.8 C
Valencia

Obres Públiques reprén les obres de la nova parada ‘La Farola’ del TRAM de Castelló

Segons ha informat el conseller Arcadi España, els treballs estaran finalitzats en els pròxims mesos.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha représ les obres de la nova parada “La Farola” del TRAM de Castelló, afectades per la situació extraordinària provocada per la crisi sanitària.

D’esta manera, segons ha indicat el conseller Arcadi España, les obres s’han reactivat i es preveu que finalitzen en els pròxims mesos. Parlem d’una actuació de 480.000 euros, dels quals la Conselleria aporta 276.000 euros per a l’obra civil i l’Ajuntament de Castelló 204.000 euros destinats a la semaforització.

- Advertisement -

Actualment, tota l’obra civil es troba acabada, excepte la parada de la plaça de la Independència i les obres associades a este lloc, així com retocs d’última hora. Mentrestant, el TRAM funciona segons el que es preveu en l’Avinguda Barcelona, i en Ribalta Parells, on s’ha projectat el carril reversible, se circula utilitzant únicament en sentit entrada a Castelló.

A més, s’ha eliminat el sentit entrada a Castelló per a vehicles i per a eixir de Castelló per Ribalta Parells, el TRAM utilitza els carrils habilitats per al trànsit normal de vehicles al no estar encara en funcionament el sistema d’espires i semafòric de sentit reversible. Estes obres acabaran amb la nova parada en La Farola.

Les obres

Esta actuació de millora del transport públic comporta l’execució d’una nova parada del TRAM en La Farola (Plaça de la Independència) que porta aparellada l’adequació d’un carril reversible, al costat del Passeig Ribalta, entre la Plaça de la Independència i l’avinguda de Barcelona.

Per a dur a terme estos treballs, ha sigut necessari “dissenyar un carril reversible – ha informat el conseller- que permeta la circulació del TRAM al llarg del Passeig Ribalta Parells en tots dos sentits, donada la falta d’espai per a poder establir dos carrils per sentit; mentre que en l’Avinguda Barcelona i en la Plaça de la Independència (Farola), on sí que existeix espai físic, és projectat un carril per cada sentit de circulació”.

En concret, les obres consisteixen en l’execució d’un carril del TRAM de 3 metres d’amplària mínima en tot el seu traçat, circulant en tots els casos al costat de les voreres existents; un carril reversible en el Passeig Ribalta Parells, deixant un únic sentit de circulació dels vehicles (adreça Avinguda Morella); desdoblament del carril del TRAM en l’Avinguda Barcelona i en la Plaça de la Independència, dotant d’un carril per sentit de circulació; remodelació de la vorera nord de la Plaça de la Independència, ampliant-se per a la instal·lació de la nova parada i, finalment, la modificació de la circulació dels vehicles en la Plaça de “la Farola”, adequant-se al nou carril exclusiu del TRAM i eliminant-se la semaforització central de la plaça de manera que funcione com una glorieta.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià