11 C
Valencia

Obres Públiques convoca a les associacions del sector del taxi per estudiar el nou decret del Govern sobre les VTC

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, convocarà en els pròxims dies a les diferents associacions del sector del taxi a la Comunitat per estudiar en profunditat l’efectivitat de les mesures adoptades pel Govern central en relació al sector del lloguer de vehicles amb conductor, conegut com a VTC, ja que, tal com ha assenyalat Domingo “encara no podem valorar si resol el greu problema ja creat davant l’avanç del nombre d’autoritzacions de VTC o es limita a evitar que el problema s’agreuge encara més”.

Des de la Conselleria que dirigeix María José Salvador han ressaltat que en els pròxims dies estudiaran en profunditat la nova normativa estatal al costat del sector del taxi encara que han avançat que alguns dels aspectes que recullen “van en la línia de les propostes elaborades per aquest departament per garantir major seguretat jurídica al sector del taxi davant l’avanç en els últims anys dels lloguers de vehicles amb conductor”, apunta Domingo.

En este sentit cal recordar que en la reunió que el ministre de Foment va mantenir al juny amb les CCAA per abordar esta qüestió, des de la Generalitat se li va exigir al Ministeri una regulació més concreta de les VTC per acabar amb els problemes d’interpretació de la normativa que les regulava, ja que, com ha apuntat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, “el sector del taxi està molt regulat tant en les normatives autonòmiques com a estatal mentre que el sector de les VTC estava molt liberalitzat, per la qual cosa existia una gran descompensació entre tots dos”.

En esta línia, el director general ha recordat que, de fet, “la confusa regulació legal en aquest sentit ha generat en els últims anys un devessall de resolucions judicials en tota Espanya que estan obligant a la Generalitat a l’atorgament de llicències per a este tipus de vehicles en compliment d’aquestes sentències judicials”. Davant això el Govern valencià va arribar fins i tot a presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la sentència del TSJCV que obligava a atorgar 200 llicències de VTC.

- Publicitat -

Per tot això, des de la Generalitat han incidit que “la Conselleria ja havia engegat les mesures oportunes per garantir la seguretat jurídica del sector del taxi dins de les nostres possibilitats” posat que cal recordar que les competències en esta matèria són exclusivament de l’Estat. Entre estes mesures estan els adhesius identificatius dels vehicles amb conductor o la creació de taules contra l’intrusisme a les tres províncies de la Comunitat.

A més, dins de la Llei del Taxi recentment aprovada i amb la finalitat d’establir al màxim la situació dins dels límits que la normativa estatal li permet, es va introduir precisament una Disposició Addicional Tercera que inclou en l’àmbit de la Comunitat Valenciana limitacions quantitatives per a l’atorgament d’autoritzacions d’arrendament de vehicles amb conductor.

- Publicitat -

Esta limitació coincideix amb la qual ara ha establert el Govern per llei en la regulació estatal. En concret, la disposició especifica que no es podran donar llicències VTC quan “la relació entre el nombre de les existents en aquesta Comunitat i el de les de transport públic de viatgers en vehicles de turisme (taxi) domiciliades en aquest mateix territori siga superior a una d’aquelles per cada 30 d’estes”. Este límit de la “ràtio” entre llicència de VTC i de taxi era el màxim que podien establir les comunitats autònomes segons es preveu en la normativa estatal i així ho ha fet la Generalitat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià