21 C
Valencia

Obres Públiques projecta un nou pont sobre el Barranc de Xiva que donarà accés a Torrent des de la CV-36

María José Salvador ha mantingut una reunió amb l'alcalde de Torrent per a explicar el projecte aprovat que es licitarà abans de l'estiu

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el projecte de les obres d’un nou pont sobre el Barranc de Xiva que donarà accés a Torrent des de l’autovia CV-36. Així li ho ha explicat la consellera d’Habitatge, María José Salvador, a l’alcalde de la localitat, Jesús Ros.

Segons ha informat la consellera, ja s’ha iniciat el procés de contractació d’aquesta actuació de la Generalitat que es licitarà abans de l’estiu, el seu pressupost ascendeix a 3.599.656 euros i el seu termini d’execució s’ha fixat en 18 mesos. De fet, els pressupostos de la Generalitat per a 2019 ja contemplen la inversió en aquestes obres que es realitzaran en el Barranc de Xiva i a l’est de la vora urbana de Torrent en els termes municipals de Picanya i Torrent.

- Advertisement -

Cal recordar que, els accessos a Torrent es realitzen des de València per la CV-36 Autovia de Torrent, des d’Aldaia i Alaquàs per la carretera local CV-4033 a través del pont existent sobre el Barranc de Xiva, i des de Picanya per la CV-4064.

El Barranc de Xiva es localitza al costat del nucli urbà de Torrent, pel seu costat Nord. En paral·lel al marge oposat del Barranc discorre l’autovia CV-36, sense que existisca fins al moment cap connexió directa entre l’autovia i l’àmbit urbà.

Així, actualment, l’accés al nucli urbà des del Nord es realitza de manera indirecta a través de diverses rotondes i vials urbans, amb capacitat insuficient per a distribuir el trànsit actual. Aquest problema s’ha vist agreujat en entrar en servei la carretera CV-403 Ronda Aquest d’Alaquàs.

El projecte de construcció que ha aprovat el departament que dirigeix la consellera María José Salvador planteja un nou accés a Torrent des de la rotonda superior de l’actual enllaç de l’autovia CV-36 amb la CV-403, mitjançant la construcció d’un nou pont sobre el barranc i un vial a manera d’avinguda que entroncaria amb la glorieta existent en la intersecció de la carretera de Picanya CV-4064 i de la ronda urbana que voreja Torrent per l’Est.

A més, el projecte permetrà la prolongació del carril bici CR-403, que discorre en paral·lel a la Ronda d’Alaquàs fins a Torrent, de manera que enllaçats tots dos municipis quedaran connectats mitjançant una via per a trànsit no motoritzat. S’inclou igualment la reposició del camí d’accés a l’EDAR de Torrent.

L’estructura que creuarà el Barranc de Xiva serà un pont de 78 m de longitud, dividit en tres obertures, amb una amplària de 22,00 metres, que es repartirà en dues calçades de dos carrils per sentit, amb un separador central, i en el costat més pròxim al nucli urbà hi haurà un carril bici de 3,00 m d’ample i una vorera de 2,40 m.

En prolongació al pont, es construirà un vial de 280 m de longitud, que també estarà compost per una doble calçada, amb dos carrils per sentit, vorera, carril-bici i via de servei lateral per a facilitar els moviments amb el viari urbà pel costat Oest del nou vial i via de servei per a permetre els accessos a les parcel·les confrontants i a l’Estació Depuradora.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’alcalde de Vila-real, contra el vandalisme de la plaça de bous

José Benlloch ha condemnat els actes vandàlics en el recinte taurí portàtil instal·lat al costat del jardí de Jaume I, que han danyat de manera important la instal·lació, propietat d'una empresa privada.

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.
- Advertisement -

: Valencià