26 C
Valencia

Oci gratuït a Cocentaina per a persones amb diversitat funcional

- Publicitat -AVL

La regidora de l’àrea, Mireia Estepa, explicava que l’oci i el temps lliure és un dret humà i  que l’equip de govern ha volgut invertir perquè aquelles persones de Cocentaina que més dificultats tenen a l’hora de trobar una oferta adequada no hagen de desplaçar-se a altre municipi per gaudir del seu temps lliure.

La idea ve treballant-se des del mes de juliol quan les treballadores socials, la regidora i les representants de l’associació Somriu, es reunien per parlar de les possibilitats del projecte.

L’alcaldessa i edil de l’àrea aclaria que «amb aquesta oferta oferim un tipus d’oci centrat en la normalització i autodeterminació dels seus participants, complementant el treball encomiable que es fa des d’altres associacions contestanes, a les quals admirem per la seua dedicació». Uns tallers que vénen de la mà de l’associació d’Ibi Somriu i de les professionals que l’integren, treballadores socials, psicòlogues, educadores socials, etc. que seran les encarregades de facilitar l’oci dels participants respectant les seues necessitats i preferències.

L’equip de govern socialista tenia clars els objectius d’aquests tallers, entre els quals podem destacar:

– Gratuïtat perquè les famílies de persones amb diversitat funcional ja suporten unes despeses elevades.

– Oferir oci de la mà de professionals de l’àrea: treballadores socials, educadores, psicòlogues, etc.

– Tallers inclusius i normalitzadors a Cocentaina, sempre arrelats al poble dels participants on ells i elles siguen qui decidixen què volen fer.

Dilluns 24 d’octubre l’associació d’Ibi i Mireia Estepa es reunien amb les famílies per explicar-los la idea i concretar les dates dels tallers d’aquest trimestre (20 i 27 d’octubre, 10 i 17 de novembre i 1 i 22 de desembre) que tindran lloc al centre social Real Blanc els dissabtes de 10 a 13:30h, un grup de 10 persones, amb prioritat per a les empadronades en Cocentaina. Una idea que les famílies i els futurs participants acollien amb molta alegria i amb il·lusió i ganes per poder començar a gaudir d’aquest recurs.

La Sra. Estepa compartia aquesta il·lusió: «dóna gust saber que amb accions com aquestes donem un poquet d’alegria i oportunitats de gaudi a persones que suporten tantes barreres en la seua quotidianitat».

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià