L’OCU confirma la seguretat i higiene dels sucs de taronja que s’espremen en els supermercats

Els productes analitzats són segurs i el seu consum en el moment de la seua elaboració i envasament o després de 24 hores també ho és.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha confirmat, a través de la realització d’una anàlisi comparativa, que no hi ha cap mena de risc higiènic en els sucs que s’espremen en els supermercats; els productes analitzats són segurs i el seu consum en el moment de la seua elaboració i envasament o després de 24 hores també ho és.

Davant l’auge de la venda dels sucs recentment espremuts en els supermercats, consumit en un de cada 10 llars, l’OCU ha analitzat 24 mostres arreplegades en 3 botigues de 8 diferents cadenes de supermercats: Carrefour, Alcampo, Mercadona, Hipercor, Ahorramás, Lidl, Aldi i Dia, duent a terme un estudi microbiològic i revisant si estan conformes a la normativa.

Així, la investigació assenyala que la qualitat higiènica dels sucs dependrà de la freqüència de la neteja de la màquina. En les visites realitzades a les botigues, l’organització ha comprovat que sempre, durant l’espremut, hi havia restes de pela, polpa i suc d’usos anteriors. En este sentit, adverteixen que estes són circumstàncies que poden alterar la qualitat del suc.

D’altra banda, en tots els productes, la data de caducitat del suc recentment espremut és de 24 hores amb refrigeració perquè és un producte que no rep tractament tèrmic i no porta conservants, encara que, segons l’organització, la seua conservació en bones condicions dependrà de la qualitat higiènica del producte de partida i de la neteja dels equips on s’elabora. De fet, l’organització va analitzar una mostra al cap de poques hores de la seua compra i després a les 24, a les 48 i a les 72 hores i la vitamina C va romandre estable.

En este context, segons l’anàlisi i sempre que no es bega directament de la botella perquè es contaminaria amb la saliva, l’OCU assenyala que no hi ha motiu per a tirar el suc sobrant que no s’ha consumit en 24 hores, doncs el producte es pot seguir consumint si es manté refrigerat almenys fins a les 48 hores.

Així mateix, també aclareixen que la vitamina C que conté la taronja no es perd en esprémer-la, llevat que se sotmeta el suc a un calfament sever.

CatalàEspañol