27.4 C
Valencia

OCU assegura que és difícil garantir la seguretat en la tornada a l’escola

Segons una enquesta d'OCU, les aules del 81% dels alumnes d'educació primària superen els 20 alumnes per classe, l'aforament màxim recomanat per les autoritats sanitàries per a reduir el risc de contagi per coronavirus.

- Publicitat -AVLA poc més de dos setmanes de la tornada a l’escola, OCU demana a les autoritats educatives que aclarisquen els protocols de seguretat previstos, tant els referits a una possible limitació de l’aforament com qualsevol altre que contribuïsca a reduir el risc de contagi.


De la mateixa manera i davant el risc d’un pròxim confinament, OCU sol·licita que es reforce urgentment la formació tecnològica de professors i alumnes; així com els mitjans materials disponibles. Segons una altra enquesta de l’organització, un de cada tres xiquets de primària no va rebre classes en línia els últims tres mesos de curs.


A poc més de dos setmanes de la tornada a l’escola de centenars de milers d’escolars, les autoritats sanitàries apunten que la limitació de l’aforament dels col·legis a grups de 15 a 20 alumnes per classe resulta una de les mesures bàsiques per a prevenir el contagi per coronavirus. L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) alerta de la dificultat de portar avant esta mesura, atés que l’aforament mitjà en una classe de primària és de 23 alumnes, tal com revela una recent enquesta realitzada per l’organització a 1.455 famílies durant el present curs escolar. En concret, les classes del 81% dels xiquets de primària superen els 20 alumnes; un percentatge que augmenta fins al 96% en els col·legis concertats..

OCU sol·licita a les autoritats educatives que aclarisquen com més prompte millor els protocols de seguretat previstos. Si es pretén limitar l’aforament màxim, és probable que els col·legis hagen de reforçar la capacitat docent, especialment si es preveuen habilitar nous espais públics com a lectius o s’organitzaran torns de matí i vesprada. Altres mesures, propostes per l’Organització Mundial de la Salut i pel Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, podrien passar per:

– La desinfecció i ventilació regular de les aules.

– La presa de temperatura a alumnes i personal docent.

– La separació d’almenys un metre entre pupitres.

– L’adequació del col·legi per a afavorir la rentada freqüent de mans.

– L’ús de màscares per part professors i alumnes segons la seua edat.

A més, davant el risc de confinament dels alumnes a les seues cases, OCU considera vital que es reforce de manera urgent la formació tecnològica de professors i alumnes; així com els mitjans materials disponibles. I és que, segons una altra enquesta de l’organització, un de cada tres xiquets de primària no va rebre classes en línia els últims tres mesos de curs.

: Valencià Spanish

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià Spanish