Color, sentiment i música en l’ofrena floral d’Alfafar

La localitat viu un dels actes més especials dedicats a la Mare de Déu del Do

Mare de Déu del Do, Alfafar
Mare de Déu del Do, patrona d'Alfafar

Els carrers d’Alfafar s’han omplit esta vesprada de veïns i veïnes que no volien perdre’s un dels actes més emotius i tradicionals de les seues Festes Patronals i Populars, l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Do. Esta jornada, que ha encarat la recta final de les festes, ha demostrat, una vegada més, el fervor que senten els alfafarenys i les alfafarenyes cap a la seua patrona, coincidint amb que enguany és el 75è aniversari de la seua imatge processional.

La devoció per la Verge del Do a Alfafar es remunta als temps de la Conquesta de València en el segle XIII. Segons la tradició “l’exèrcit del rei conqueridor va trobar a Alfafar una pila baptismal amb la imatge d’una Verge en el seu interior que estava enterrada sota un arbre, un llidoner”. Davant la troballa, Jaume I va exclamar `oh quin gran do´ i d’ací va sorgir el nom que ara té la patrona d’esta localitat.

L’ofrena floral, que s’ha iniciat en el carrer Isaac Peral, ha recorregut la zona cèntrica del municipi, posant el seu fermall final en l’Església de Nostra Senyora del Do, situada en la Plaça Major. Sense cap dubte, els protagonistes d’esta emocionant vetlada han sigut el color, el sentiment i la música, ja que diversos grups de tabal i dolçaina i la banda de música del Centre Instructiu Musical d’Alfafar han posat so i ritme a este acte.

Durant l’ofrena, també hi ha hagut temps per a la solidaritat i s’han arreplegat aliments no peribles per a lliurar-los posteriorment a Càrites Parroquial Santa Fe d’Alfafar, l’entitat autoritzada per a la recaptació i posterior distribució del menjar que correspon a este municipi.

El punt i final a este acte religiós ha sigut posat per la Ronda a la Mare de Déu en la vespra de la festa, que ha estat acompanyada d’albaes, tabal i dolçaina. Demà, Alfafar continuarà amb les seues festivitats dedicades a la patrona amb la solemne missa i la solemne processó encapçalada per grups de danses.

 

Publicitat