Una gran ofrena fallera per a exigir la celebració de les Falles 2021

Subdelegació del govern ha aprovat la trobada que ha sigut impulsat de manera popular per part de l'organització de les Falles 2021

Este és l’objectiu que té l’ofrena organitzada este diumenge, 25 d’octubre, a manera de protesta, i que pretén reivindicar la recerca de solucions perquè l’Ofrena es duga a terme en les pròximes festes josefines, malgrat la situació sanitària.

En esta línia, el moviment, que ha sigut impulsat de manera popular i està vinculat amb alguna signatura d’indumentària valenciana, pretén que els fallers desfilen en una marxa, a manera d’ofrena tradicional, vestits de valencians per a demostrar la importància que té un acte com este.

La marxa intentarà emular parcialment el recorregut de l’Ofrena tradicional de Falles. Per això, partirà de la Plaça Sant Agustí, fins a Maria Cristina entrant a la plaça de l’Ajuntament, on es produirà una aturada a manera de reivindicació davant la casa consistorial. Posteriorment es recorrerà la plaça, fins al carrer Sant Vicent, passant per la plaça de la Reina, el carrer Brodadors i el carrer Miquelet, per a finalitzar en la plaça de la Verge.

Les Falles en “el pitjor moment de la seua història”
En esta línia, els organitzadors han sol·licitat que el març vinent, les administracions permeten una “Ofrena exclusivament per a fallers, televisada i sense públic”, i han exigit fins i tot “el clos del recorregut” per a evitar que ningú, més enllà dels fallers, puguen accedir a este itinerari.

En esta línia, els organitzadors han recalcat que “les Falles estan passant pel seu pitjor moment en la història, molts fallers s’estan esborrant de la seua falla en desconéixer si hi haurà o no algun esdeveniment al març pel qual pensem que si la gent no continua en la seua falla, l’any vinent haurà molt menys pressupost i això afectarà molts sectors”.

De la mateixa manera, han recordat que la confirmació o no de la celebració de les falles no pot arribar el mes d’abans. “No podem esperar a febrer per a saber si es podrà celebrar actes tan importants com l’Ofrena, ja que serà massa vesprada per a molts sectors i una ruïna de moltes famílies. De cap manera València es pot permetre prescindir de molts actes fallers que sí que es poden celebrar”.

S’ha demandat als participants una confirmació per a poder controlar els aforaments i mesures de seguretat.

CatalanSpanish