jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Okuda serà l’autor de la falla de l’Ajuntament 2018

Obra dels artistes Latorre i Sanz amb el disseny i col·laboració de Okuda, muralista de prestigi internacional, que també participarà en el procés de pintura del monument.

Okuda ha descrit a la SER el monument que es plantarà en la plaça de l’ajuntament al març del 2018. “Equilibri universal” és el títol del projecte de la Falla Municipal per a les Falles 2018. Obra dels artistes Latorre i Sanz amb el disseny i col·laboració de Okuda, muralista de prestigi internacional, que també participarà en el procés de pintura del monument. Segons ha declarat l’emisora, plantarà en la plaça de l’ajuntament al març del 2018. Una entrevista que s’emetrà íntegra el dijous a les 12.20 h en Ara com ara Bojos per València.

Okuda descriu la Falla Municipal

Serà un passeig retrospectiu per l’obra de l’artista, però a més tindrà reflex en l’actualitat. No li faltarà crítica comparant la modernitat i les arrels amb figures humanes i animals formant un gran tòtem envoltat d’unes figures en forma d’atracció de cavallets.

Aquestes figures subjecten una bola del món que serà la rematada amb persones subjectant una gran moneda, en una al·legoria al capitalisme. Tot en formes poligonals i amb colors cridaners i alternant-ho amb grisos, tal com marca l’estil de Okuda en les seues últimes obres.

El muralista ha reconegut a la SER que va estar fa molts anys en Falles i que li va cridar l’atenció el seu caràcter efímer, alguna cosa que li recordava a les seues primeres obres pintades sobre murals en els carrers.

Surrealisme pop contemporani

És l’estil amb el qual el mateix artista es descriu. Unes línies que no disten tant de l’avantguarda que es veu en els monuments plantats en els últims anys de falles.

Latorre i Sanz es van posar en contacte amb Okuda fa mes i mig, després de seguir el seu treball, per a plantejar-li aquest projecte de Falla Municipal. El santanderí de naixement, i establit a Madrid, va acceptar el repte fascinat per la seua semblança al festival de Burning Man celebrat en Nevada (EE. UU.).

Okuda passarà totes les falles a València i finalitzarà el dia de la plantà la pintura dels elements que componen la Falla Municipal. Així és com ell entén les seues obres, acabar-les en el mateix moment i lloc on s’exposen en el carrer.

Últimas noticias

Contenido relacionado