20:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oliva acull la primera de les jornades d’identificació de projectes estratègics del Pla de Dinamització del Consorci de Comarques Centrals

L’alcalde d’Oliva, David González, i l’alcalde d’Alcoi i a la vegada president del Consorci, Toni Francés, varen inaugurar aquestes jornades a la Biblioteca l’Envic.

La jornada, organitzada pel consorci de Comarques Centrals en col·laboració amb EnerlisHYPERLINK “, es va centrar en l’eix estratègic de Sostenibilitat i Medi Ambient, tot abordant el repte territorial de com promoure la creació d’empreses mediambientals a la regió.

Sota un format de sessió de creativitat dirigida a la generació i selecció de projectes tangibles i abordables de manera col·laborativa, la jornada va comptar amb la participació activa de prop de 20 representants tècnics i polítics dels diferents municipis i mancomunitats que conformen les Comarques Centrals Valencianes.

Com a resultat de la sessió, va haver-hi conclusions interessants sobre les potencials línies d’actuació en matèria de Sostenibilitat i Medi Ambient a desplegar des del consorci. Entre les quals destaquen:

• La creació, en col·laboració amb les universitats, d’un Programa d’Emprenedoria Especialitzat en Sostenibilitat i Medi Ambient.

• La realització d’inversions conjuntes en els àmbits d’infraestructures verdes, campanyes de sensibilització ambiental i establiment de mecanismes de compra pública responsable amb el medi ambient.

• La definició conjunta d’itineraris turístics mediambientalment sostenibles, basats en els principals actius i potencialitats naturals del territori.

• El foment de la col·laboració territorial en matèria de contractació pública en àrees com la gestió de residus, la contractació pública mediambientalment responsable, programes d’ajudes i subvencions en el marc del medi ambient i les renovables, etc.

Últimas noticias

Contenido relacionado