Detinguda una persona per estafa continuada a una exparella a Oliva

Aquesta persona presumptament finançava un vehicle per valor de 32.000 euros amb la documentació de la víctima

La Guàrdia Civil del Lloc Principal d’Oliva-Gandia, dins del marc de la investigació “LOVELESS”, ha procedit a la detenció d’un home de 46 anys, de nacionalitat espanyola, com a autor dels delictes d’estafa continuada, usurpació d’estat civil i falsificació de documents privats.

Les investigacions van començar arran de les denúncies produïdes per una dona resident a la comarca de la Safor, la qual, en diversos dies, denunciava fets penals interconnectats entre si, atés que tots tenien com a denominador comú, que el presumpte autor resultava ser l’exparella sentimental d’aquesta, qui va creure en tot moment mantindre una relació real i efectiva, adonant-se posteriorment, que tot era fruit d’una estafa.

La víctima gradualment va anar rebent nombroses notificacions judicials, de diferents Jutjats civils, en els quals, en un dels casos, li l’ordenava a abandonar un immoble que presumptament aquesta havia llogat en la localitat de Paiporta, i en cas de no abandonar-ho, es procediria al seu desnonament, circumstància que va ser un dels detonants, ja que aquest residia a la Comarca de la Safor.

Un altre dels òrgans judicials, l’ordenava a fer la devolució d’un vehicle d’alta gamma, el qual presumptament havia finançat en la quantitat de 32.000 euros, i a causa dels impagaments, havia de fer lliurament d’aquest, atés que presumptament dit vehicle havia d’estar en el seu poder.

Existint un tercer cas, que resultà ser que la víctima, actuant enganyada, avalà amb el seu propi cotxe un crèdit bancari per a obtindre la xifra de 8.000 euros que posteriorment entregue al presumpte autor.

El modus operandi de l’autor, resultava ser una estafa, coneguda en l’argot policial com la dels estafadors de l’amor¨ homes que coneixen a dones en trobades casuals, i aprofitant les seues qualitats físiques i el do de la galanteria, aprofiten per a seduir a les seues víctimes, i amb això lucrar-se a costa d’aquestes, obtenint béns materials, com a cotxes, lloguer d’habitatges, telèfons mòbils de gamma alta, i inclusivament diners.

Segons s’ha pogut esbrinar, l’autor aprofitava una visita al domicili de la mata, en qualitat de comercial de productes per a engalipar a aquesta, i aprofitant aquest acte, va fotografiar la seua documentació personal, bancària i laboral, la qual posteriorment va ser utilitzada per a perpetrar els fets delictius objecte de la seua detenció.

El dia 21 es va produir la seua detenció, en la localitat de Quart de Poblet, on havia acudit amb el vehicle objecte de l’estafa, i quan aquest eixia d’un concessionari d’una marca de vehicles d’alta gamma.

Després de l’autorització judicial, el detingut va ser traslladat a dependències de la Guàrdia Civil d’Oliva, on es continuà amb les actuacions oportunes, confiscant-se el vehicle i entregant-se posteriorment a l’entitat financera perjudicada.

Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Gandia.

Publicitat