Oltra: “Abans no hi havia valencians en el Govern central perquè es corria el risc que estigueren associats a la corrupció”

La vicepresidenta valora la presència de quatre ministres valencians en el govern format per Pedro Sánchez i dóna la benvinguda a la nova consellera de Sanitat

Mónica Oltra
Mónica Oltra durant la compareixença posterior al ple del Consell | Gabinet de premsa de la Generalitat Valenciana

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha opinat sobre la presència valenciana en el Govern central i sobre el nomenament d’Ana Barceló com a nova consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.

És una bona notícia que hi haja 11 dones en el Govern central. Les dones no volen ser espectadores de la vida pública, volen ser protagonistes. El món està canviant“. Així ha valorat Mónica Oltra la formació del nou Consell de Ministres realitzat per Pedro Sánchez. Així mateix, la vicepresidenta ha explicat que “és molt positiu” que este nou Govern tinga quatre ministres valencians perquè es comence a tenir en compte a esta Comunitat, molt oblidada pel Govern de Rajoy. “Abans no havien valencians en el Govern perquè es corria el risc que estigueren associats a la corrupció“, ha assenyalat Oltra en referència als antics governs valencians.”Ara s’exporta prestigi i bon govern“.

La portaveu del Consell també li ha donat la benvinguda a Ana Barceló, nova consellera de Sanitat, després que Pedro Sánchez triara a Carmen Montón com a ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social. “Hui és un dia per a felicitar-nos pel seu nomenament. Ana Barceló té l’admiració de tots els grups de la càmera”, ha indicat Oltra, qui també ha destacat el perfil “metòdic, rigorós, treballador i incansable” de la nova consellera.

La vicepresidenta es va declarar ahir “perplexa” en assabentar-se a través dels mitjans de comunicació del nomenament d’Ana Barceló com a consellera de Sanitat. Oltra estava d’acord amb la designació però va qüestionar la decisió de Ximo Puig de donar a conèixer la notícia als periodistes abans que a ella. Així i tot, hui ha comentat que “estes coses passen” i ha destacat que estan “cohesionats” i que confia en la lleialtat del govern i dels seus membres.

A més, Oltra ha assegurat que no hi haurà una remodelació en el Consell perquè estan “a 9 mesos de la dissolució de Les Corts” i fer una remodelació “en profunditat” comporta “moltes decisions”. La vicepresidenta ha puntualitzat que “no estava en ment canviar a cap conseller” i l’ocorregut amb la conselleria de Sanitat ha sigut únicament “per la formació del Govern d’Espanya”.

Publicitat