Oltra: “Arribarem on calga en les reivindicacions per un finançament just”

La vicepresidenta valora la decisió de Pedro Sánchez de no abordar el canvi de model de finançament autonòmic

Mónica Oltra
Mónica Oltra durant la compareixença posterior al ple del Consell | Gabinet de premsa de la Generalitat Valenciana

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha tornat a reclamar la necessitat d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana, així com la modificació d’este sistema, que està “caducat des de 2014”.

No ha canviat gens en relació al tema del finançament. Necessitem inversions conseqüents amb el nostre pes poblacional i una regularització del deute. Els valencians i les valencianes no volem ser ciutadans de segona”. Així ha reclamat la vicepresidenta la necessitat d’un canvi que acabe amb l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha assenyalat que arribaran “on calga” en les reivindicacions per un finançament just dins del marc relacional acceptable “política, moral i democràticament” en la societat. “Estem farts d’un sistema de finançament que està caducat des de 2014. Ja fa pudoreta”, ha puntualitzat Oltra.

Oltra ha destacat que li sembla “molt bé que Pedro Sánchez siga sincer amb el que pensa fer”, però si hi ha “una renúncia a realitzar el canvi en el finançament”, es trobaran amb la resposta del govern valencià. “És una qüestió que s’ha d’arreglar, no es pot ajornar, no és tolerable”, ha assenyalat la vicepresidenta.

Així mateix, Oltra ha indicat que al novembre de 2017, el govern valencià va traslladar una proposta per a aconseguir un finançament equitatiu i constitucional. “Amb eixa proposició no volíem que cap comunitat autònoma isquera perdent, preteníem que les que estan malament, com la nostra, s’igualaren en drets a les altres”, ha explicat. A més, Oltra ha assegurat que no van a deixar de reivindicar-ho “estiga el govern que estiga”.

El Botànic, “a prova de bombes”

La vicepresidenta ha sigut taxativa respecte al tema de si podrien sorgir tensions internes dins dels partits polítics que formen el govern del Botànic pel tema de la decisió de Pedro Sánchez sobre el finançament i ha assenyalat que “el Pacte del Botànic està a prova de bombes”, sempre que “es complisca amb el contingut del pacte”. “Si hi ha discrepàncies amb l’actual govern d’Espanya no té per què afectar al nostre govern”, ha sentenciat.

Publicitat