Oltra assegura que la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat s’implantarà en 78 ens locals en 2018

AVL

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives preveu ampliar en 2018 la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat fins a 78 entitats locals i, per a açò, comptarà amb un pressupost de 2.605.200 euros, segons ha avançat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha precisat que així es consolidarà el nou model.

Mónica Oltra ha recordat que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va crear i va posar en funcionament enguany 2017 la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, un nou model de xarxa la gestió de la qual va passar de portar-la una empresa privada a fer-se directament a través de les entitats locals.

Per a açò, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha invertit durant enguany 1,9 milions d’euros que han permés la contractació de 23 agents d’igualtat més dels quals hi havia amb els anteriors Infodonas.

La vicepresidenta del Consell ha destacat que es tracta “d’una aposta fonamental d’aquest Govern per la proximitat, el municipalisme i per les polítiques d’igualtat entre homes i dones vinculades al territori”, i que a més suposa una millora del servei prestat, ja que es passarà de 32 agents d’igualtat dels serveis Infodona fins a les 78 agents d’igualtat en la xarxa d’Agents d’Igualtat en tota la Comunitat Valenciana en 2018.

El Consell considera que per a aconseguir la igualtat real entre dones i homes és una prioritat el suport i l’impuls de les polítiques d’igualtat en l’àmbit local. Per açò, entre els seus eixos d’actuació per a l’any 2018, estima necessari continuar amb la labor exercida per la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat i ampliar el pressupost.

Per tant, l’import subvencionat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a cada municipi s’incrementarà en l’exercici 2018, de manera que la quantitat que aportaven als ajuntaments per a la contractació d’aquestes persones ascendirà a 33.400 euros, enfront dels 25.000 que es destinaven en 2017.

Igual que en l’exercici passat, aquesta subvenció estarà destinada a finançar la contractació pels ajuntaments d’un o una agent d’igualtat, amb la finalitat de promoure i integrar la igualtat en les polítiques municipals i de prestar assessorament especialitzat a dones.

La Conselleria d’Igualtat ha inclòs en els Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2018 74 municipis i 4 mancomunitats: la Mancomunitat la Ribera Alta, la Mancomunitat de Municipis de la Safor, la Mancomunitat La Vega i la Mancomunitat de Serveis Socials L’Alcoià i El Comtat.

Oltra ha indicat que, en la nova xarxa ja s’està treballant en tres prioritats: “lluitar contra la feminització de l’empobriment, desmuntar el patriarcat i els estereotips de gènere” i, a més, “ajudar en les tasques de prevenció, detecció i derivació en els casos de violència de gènere”.

La funció de les agents d’igualtat, ha explicat, és actuar com a dinamitzadores de les xarxes, serveis autonòmics i locals amb perspectiva de gènere, a més de treballar conjuntament amb les coordinadores d’igualtat dels centres educatius, així com amb el personal responsable de les campanyes de garbellat universal de Sanitat i amb el del Servef que realitzen els processos de tutelatje per a dones, a més de col·laborar amb les oficines Pangea i amb la Xarxa Jove, per a aconseguir “una societat més igualitària”.

Així mateix, la consellera d’Igualtat ha destacat que el canvi de model permet l’ampliació de l’horari del servei posat que les anteriors agents d’igualtat tenien una jornada de treball de 30 hores setmanals, mentre que les persones integrants de la nova Xarxa d’Agents d’Igualtat estan contractades amb una jornada mínima de 35 hores setmanals.

- Advertisement -
CatalanSpanish