21 C
Valencia

Oltra: ‘La Comunitat Valenciana estava preparada per a rebre a 1.400 persones refugiades i el Govern sol ha permès acollir un centenar’

- Publicitat -AVL

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha criticat que la falta de compromís del Govern d’Espanya amb les persones refugiades ha suposat que a la Comunitat Valenciana només haja arribat un centenar d’elles, a pesar que el Consell comptava amb un pla per a atendre a al voltant de 1.400 persones sol·licitants d’asil.

Oltra ha criticat l’incompliment “estrepitós” del compromís d’acolliment que va adquirir el Govern amb les persones refugiades que fugen dels seus països a causa de la guerra i ha retret que de les 17.337 que es va comprometre a acollir, només han arribat 1.980, un 11% d’elles, al voltant d’un centenar ho han fet a la Comunitat Valenciana. “Òbviament, és un fracàs del Govern en el compliment de compromisos internacionals del dret humanitari”, ha retret.

- Advertisement -

La vicepresidenta ha presidit la comissió mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades, en la qual estan representades tant les entitats com les diferents àrees del Consell relacionades amb l’atenció a les persones desplaçades, i en la qual s’ha analitzat la situació de les persones que han arribat a la Comunitat Valenciana, malgrat la falta d’interès del Govern d’Espanya a assumir “la legalitat i els compromisos”.

En aquest sentit, ha denunciat la falta de comunicació de l’Estat sobre l’arribada de les persones refugiades a la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha obligat a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat ha fer “una comptabilitat pràcticament manual” per a conèixer quantes persones han arribat a aquest territori fugint dels conflictes bèl·lics d’Orient Mitjà.

El Govern valencià, ha recordat, “tenia un pla de recursos per a acollir 1.400 persones” que fugen del “terror i de les bombes”, preparat per a fer front a una situació de crisi humanitària i que incloïa aspectes sanitaris, educatius, socials i d’ocupació, entre altres.

En aquest sentit, ha acusat al Govern d’Espanya de “incomplir” i “impossibilitar” que les Comunitats Autònomes que estan disposades a acollir a les persones refugiades puguen executar els seus plans i també de rebutjar els recursos preparats, “sense cap fonamentació” i de forma “arbitrària”, a pesar que en molts casos la seua ubicació i característiques van en la línia del que demanen les entitats que treballen amb aquest col·lectiu.

La vicepresidenta ha assegurat que, malgrat la “falta de resposta governamental”, la seua Conselleria segueix treballant amb les entitats a les quals el Ministeri ha encomanat la gestió de l’arribada de les persones refugiades, tant a través de reunions puntuals com des de la comissió mixta d’ajuda a les persones refugiades

El Govern valencià, ha reiterat, “mantindrà el seu compromís i responsabilitat amb les persones refugiades en aquells àmbits en els quals l’Estat permeta actuar”. Així mateix, ha indicat que a través de la xarxa d’Oficines d’Atenció a les Persones Migrants (Pangea), la Generalitat està treballant perquè des dels municipis se de la millor atenció a les persones refugiades que arriben a la Comunitat Valenciana.

La comissió mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades està formada per diferents àrees dels departaments del Consell, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les tres Diputacions provincials, la Universitat de València i les entitats Accem, Cepaim, Cruz Roja, Cear, Cáritas i Acnur.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’alcalde de Vila-real, contra el vandalisme de la plaça de bous

José Benlloch ha condemnat els actes vandàlics en el recinte taurí portàtil instal·lat al costat del jardí de Jaume I, que han danyat de manera important la instal·lació, propietat d'una empresa privada.

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.
- Advertisement -

: Valencià