Oltra assegura que el Govern “reivindica un món més igualitari amb més referents femenins”

El Consell s'adhereix a les manifestacions convocades pel moviment feminista en la Comunitat Valenciana amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

469

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha remarcat que, amb este gest, el Govern valencià “reivindica que volem un món més igualitari amb més referents femenins”.

En este sentit, Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valencià, ha posat l’accent que la campanya institucional del Consell amb motiu del 8 de març, #VullSerCom, “vol donar protagonisme a les dones valencianes referents”.

La vicepresidenta ha insistit que “és important posar nom i cara a les dones que han teixit la nostra societat, a totes aquelles que han sigut història i també a les quals són present i seran futur”.

D’esta manera, les “cinc ambaixadores per la igualtat”, com les ha definides Oltra, de la campanya d’enguany són la sobrano Mónica Bueno; la informàtica Silvia Terrasa; la fiscal Susana Gisbert; la medallista paralímpica Ariadna Edo i la bombera forestal Belén Bueno.

Diferència de gènere laboral

D’altra banda, el Consell ha analitzat l’informe sobre la situació del mercat laboral des de la perspectiva de gènere, presentat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La vicepresidenta ha assenyalat que, segons l’última Enquesta de Població Activa (EPA), “les taxes d’ocupació són inferiors entre les dones i les taxes d’atur són quasi cinc punts per damunt de la dels homes”, la qual cosa mostra que “la recuperació de la crisi comença abans en el cas dels homes”, ja que, des de 2012, la bretxa entre el nombre d’homes i dones sense ocupació “no per a d’ampliar-se”

Respecte a la bretxa salarial, la diferència s’ha anat reduint en els últims anys, segons indica l’informe, situant-se en l’actualitat en el 22,4%. Això vol dir, segons ha explicat Oltra, que “per cada euro cobrat per un home, una dona en les mateixes circumstàncies ingressa 0,78 euros”.

En aquest context, la vicepresidenta ha destacat que el Servei Valencià d’Ocupació, Labora, “està duent a terme algunes propostes en l’àrea de formació amb la finalitat de reduir la bretxa de gènere en determinades famílies professionals“, com l’Observatori Permanent per a la Igualtat de Gènere, una iniciativa del Centre de Formació de Castelló que detecta les necessitats formatives del teixit empresarial de la província tenint en compte la conciliació familiar i la participació d’homes i dones.