```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra: ‘És necessari situar les cures i el sustent de la vida en el centre de la societat’

Oltra defensa la necessitat d'una transformació social, econòmica i legal que trenque amb la divisió sexual del treball

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la necessitat de situar les cures i el sustent de la vida al centre de la societat i trencar amb la divisió sexual del treball.

Així ho ha assenyalat durant la inauguració de l’I Congrés Internacional de la Cura, la Igualtat i la Diversitat, organitzat per l’Institut d’Estudis de les Dones de la Universitat de València, que se celebra a València.

Oltra ha explicat que, fins ara, sempre han estat les dones els qui s’han ocupat de la cura de les persones dependents gairebé en exclusiva, “una situació que és necessari canviar a través d’una transformació social, econòmica i legal”.

Totes les persones, ha assenyalat, necessiten que els cuiden en diferents moments de la seua vida, “per tant és necessari que tota la societat assumisca esta interdependència de les persones i que la seua cura i sustent és responsabilitat de tots i cadascun dels membres de la societat”.

La vicepresidenta s’ha referit al moment de canvi que s’està vivint “en el qual les dones han demostrat que poden i volen tenir accés a totes les professions i que desitgen desenvolupar totes les seues capacitats”, sense limitar-se a assumir aquells papers que la societat els ha assignat al llarg de la història.

“Les dones tenim dret a cuidar i a ser cuidades, a rebre una prestació econòmica per la nostra aportació a la societat tant des de la part productiva com la del sustent de la vida”, ha afirmat i, per a això, “és necessari començar a equiparar tasques i responsabilitats”.

Així mateix, la vicepresidenta s’ha referit al nou model que l’economia feminista postula i que passa per este canvi “social, econòmic i legal” des de l’assumpció de la interdependència de les persones, l’erradicació de la divisió sexual del treball i des de la concepció de tot això “com a motor econòmic”.

En este sentit, la vicepresidenta ha posat l’accent en la necessitat de construir al voltant de la societat de cures “un sistema de remuneració just i equitatiu”, i un marc normatiu que reculla els canvis d’una societat “amb les mateixes obligacions socials siga el que siga el nostre gènere”.

La vicepresidenta ha felicitat i agraït a la Universitat de València l’organització d’este congrés “perquè és imprescindible crear espais de reflexió per analitzar en profunditat i arribar a conclusions que ens permeten avançar”.

El primer Congrés Internacional sobre la Cura, la Igualtat i la Diversitat organitzat per la Universitat de València té per objecte destacar el valor de la cura com a fonament d’un nou pacte social. El congrés distribuirà les seues aportacions en quatre sessions de treball durant dos jornades.

Últimas noticias

Contenido relacionado