Oltra demana que “no s’impaciente ningú” amb les negociacions del Botànic II: “Açò té les seues fases”

S'acomiada de la premsa en el seu últim ple de la legislatura: "Com diu la cançó, 'ens veiem en els bars'"

La vicepresidenta en funcions de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha demanat “que no s’impaciente ningú” amb les negociacions per a la configuració del nou govern autonòmic, el Botànic II, perquè “açò té les seues fases” i “el calendari està fixat”.

La també líder de Compromís ha realitzat aquestes manifestacions en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la lectura institucional que fa sobre les converses per a conformar un pacte de govern entre PSPV, la coalició de la pròpia Oltra i Unides Podem.

Després de recordar que l’executiu no valora les negociacions perquè és “una qüestió de de partit”, ha agregat que aquest és un Consell “molt esperançat en general”, igual que ella en particular. I ha agregat: “El calendari està fixat i el ple d’investidura convocat per al 12 de juny. Açò té les seues fases”.

Sobre el nombre de conselleries que tindrà el futur Botànic ha insistit que “l’organigrama ha d’adaptar-se al què”. “Primer és el què, després el com i després el qui i el com no ha d’estar en funció del qui sinó del què; la seqüència és què, com i qui”, ha argumentat Oltra, que ha apuntat entre riures: “No sé si m’explique, jo crec que que sí, ja tenim memes i conyes”.

Mónica Oltra ha aprofitat l’última compareixença com a portaveu del Consell en aquesta legislatura –atés que el divendres que ve no hi haurà i la setmana següent previsiblement s’engegarà el nou Consell– per a agrair als periodistes aquests quatre anys en els quals ha intentat “portar açò des de l’humor i l’amor”.

“He après molt de vostés, m’ho he passat molt bé; moltes gràcies per haver-me facilitat la tasca i, com diu la cançó, ‘ens veiem en els bars'”, ha finalitzat.

Publicitat