Oltra trasllada al Govern el projecte d’oficina de denúncies, annexa al Centre Dona 24 Hores de València

En la reunió s'ha abordat la col·laboració i coordinació entre tots dos governs en qüestions de violència de gènere i de l'arribada de xiquets, xiquetes i adolescents no acompanyats a la Comunitat Valenciana

Castelló DLP Benicàssim

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha traslladat al delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, el projecte d’oficina de denúncies annexa al Centre Dona 24 Hores (CM24H) de València que el seu departament vol posar en marxa.

Així ho ha explicat Oltra després de la reunió mantinguda amb Fulgencio, en la qual han abordat la col·laboració i coordinació entre tots dos governs, especialment en qüestions de violència de gènere i en matèria d’infància i, sobretot, referent a l’arribada de xiquets, xiquetes i adolescents no acompanyats a la Comunitat Valenciana.

Rovira  

Respecte al projecte de l’oficina de denúncies pilot a València, la vicepresidenta del Consell ha assegurat que Fulgencio “ha pres bona nota” i traslladarà aquesta necessitat al Govern d’Espanya, i també ha precisat que l’objectiu del projecte és que també es puga ampliar a Castelló i Alacant.

Oltra ha defensat l’espai “segur i amable per a les dones” contigu al centre Dona 24H  perquè es tracta “d’una solució ideal” perquè la “labor d’acompanyament culmine en denúncia en una oficina especialitzada, on dones, atenguen la denúncia de les víctimes i elles se senten segures i acompanyades”.

Així mateix, ha manifestat que l’oficina de denúncies annexa al Centre Dona 24 hores és un projecte que compta amb el respatler del Sindicat Unificat de Policia (SUP), donada “l’experiència acumulada que han anat adquirint en aquests anys amb el tracte amb les dones víctimes de violència de gènere”.

A més, Oltra ha destacat l’especial sensibilitat que el Govern d’Espanya està demostrant ara en la lluita contra la violència masclista i els canvis normatius que ha fet en aquest sentit, i ha lamentat que des de 2003, data a partir de la qual es comptabilitzen aquest tipus de morts.

En relació a les arribades de xiquets, xiquetes i adolescents no acompanyats a la Comunitat Valenciana, Mónica Oltra ha posat en relleu que, des de 2013, “han augmentat un 600%” i, en aquest sentit, ha exposat al delegat del Govern les necessitats, sobretot referent a permisos de residència i de treball.

Els xiquets i xiquetes no acompanyats que són tutelats per la Generalitat “han de tindre els mateixos drets i així ho contempla la Convenció Internacional dels Drets dels Xiquets”, ha afirmat.

Ha mostrat la seua satisfacció perquè la mirada del delegat del Govern sobre la protecció de la infància, “coincideix amb la qual té la Generalitat Valenciana i, per tant, suposa un canvi en el qual era el govern anterior”.

A més, la vicepresidenta de l’Executiu valencià ha informat la Delegació del Govern de les millores desenvolupades per la Generalitat en matèria de protecció a la infància.
Concretament, ha assenyalat que el seu departament ha posat en marxa més de 170 places noves entre 2017 i 2018 per a xiquets, xiquetes i adolescents que estan en el sistema de protecció, i ha mostrat la seua intenció de “continuar augmentant aquests recursos, d’ací a final d’any”, perquè, segons ha assegurat, “en aquesta Comunitat encara no hem vist a xiquets i xiquetes dormint en calabossos o poliesportius o en llocs que no siguen una residència o una casa d’acolliment de la infància”.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela