Oltra: “Està descartat que els abocaments fecals a les platges procedisquen de depuradores”

La vicepresidenta ha volgut deixar clar que si les platges estan obertes “és perquè són segures”

Publicitat

La vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions, Mónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha parlat sobre l’origen dels abocaments que han obligat a tancar diverses platges de la província de València.

Està pràcticament descartat que els abocaments fecals a les platges procedisquen de les depuradores. La Comunitat Valenciana està al capdavant a Europa quant a depuració d’aigües i aigua tractada”. Així s’ha explicat la vicepresidenta en ser preguntada pels abocaments que han obligat a tancar diverses platges de la província de València, encara que ara mateix totes es troben ja reobertes.

PublicitatRovira  

Per este motiu, Oltra ha volgut deixar clar que si les platges estan obertes “és perquè són segures”, ja que s’ha deixat passar el temps necessari perquè el bacteri E.coli es vaja de les aigües. “Les concentracions de E.coli trobades a les platges valencianes són baixes, però quan es troben s’actua”, ha assenyalat.

“Este bacteri té una durada de entre dos i quatre hores en l’aigua del mar i desapareix perquè la salinitat també fa el seu paper. Quan una platja es reobri la gent pot banyar-se sense cap problema”, ha assenyalat la vicepresidenta per a tranquil·litzar a la ciutadania.

PublicitatJuega Limpio Orihuela