Oltra destaca la coordinació del partit judicial de Sueca en la lluita contra la violència masclista

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la coordinació del partit judicial de Sueca en la lluita contra la violència masclista, “amb reunions trimestrals en les quals es posen en comú les polítiques que s’estan duent a terme en els casos de violència de gènere”.

Oltra ha compartit un esmorzar amb els professionals que formen part de l’Oficina Municipal d’Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere, integrada per jutges, fiscals, personal de jutjat, polítics, policies locals, guàrdies civils, etc.

Preguntada pels mitjans de comunicació sobre l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, tancada en 2012, la vicepresidenta ha indicat que el Consell tornarà a obrir enguany l’oficina que “el Govern anterior va suprimir per les retallades, la qual cosa va suposar deixar a la gent que ha sigut víctima d’un delicte sense el suport que necessita”, no solament pel que fa a recursos judicials, “sinó també suport psicològic per a evitar la doble victimització”.

Des d’aqueix moment, l’Ajuntament de Sueca s’ha fet càrrec d’aquest servei a càrrec de les competències municipals, amb l’objectiu de suplir aqueixa retallada amb una oficina especialitzada que atén, a més, a víctimes de violència de gènere.

Oltra ha explicat que la nova Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte “comptarà amb dos treballadors, un lletrat i una persona de treball social, amb la qual cosa descarregarem a l’Ajuntament de Sueca d’aqueix servei, que s’ha de prestar des de la Generalitat”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que la nova oficina, que estarà situada en les instal·lacions cedides per l’ajuntament, “formarà part de la nova xarxa d’Oficines d’Atenció a les Víctimes que la Generalitat està engegant i que superarà la xarxa anterior”.

Oltra ha posat l’accent que “el que es pretén és arribar a tota la població perquè una víctima del delicte no solament és víctima del seu agressor, sinó, moltes vegades, és víctima d’un sistema que no sap atendre-les i les ignora. La xarxa de víctimes del delicte el que intenta és que la víctima siga protagonista en un procés judicial en el qual ha d’estar protegida”.