Oltra destaca l’aposta del Consell per “una coeducació inclusiva” que garantisca la igualtat de tracte i la no discriminació

Oltra reivindica espais "per a donar veu a dones silenciades en la història" i a la divulgació de la cultura "des del feminisme"

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat l’aposta del Consell per “una coeducació inclusiva, emocional i social que garantisca la igualtat de tracte i la no discriminació per cap motiu”.

La vicepresidenta ha participat en l’acte inaugural del XXIX Congrés Internacional de l’Associació d’Estudis de Gènere i Sexualitats (AEGS) i la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, que s’està celebrant a València amb el lema ‘CREADORES en l’educació literària i intercultural’.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha reivindicat espais com aquest congrés “per a donar veu a les dones silenciades des de sempre, dones esborrades en la història de tots els temps, cultures i sabers, fonamentals per a la identitat individual i col·lectiva i per a poder incorporar-les al present”.

Oltra s’ha referit a la importància de promoure “la igualtat d’oportunitats per a les futures generacions de dones i homes a través de les polítiques públiques”, i ha ressaltat dos dels instruments que “més directament influeixen en aquest objectiu en el sentit més ampli”, el Pla Director de Coeducació i la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència.

Tal com ha explicat la vicepresidenta, el Pla de Coeducació promourà un model d’escola coeducadora “basada en el desenvolupament integral de les persones, al marge dels estereotips i rols en funció del gènere, orientació sexual, identitat o expressió de gènere”.

El fonamental, ha assenyalat, és “educar en el rebuig a tota forma de discriminació i de violència de gènere i masclista, i possibilitar una orientació acadèmica i professional no sexista, comptant amb la participació i la implicació de tota la comunitat educativa”.

Així mateix, s’ha referit a la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència com una de les lleis “més prominents en drets de les quals s’han aprovat en el primer Botànic” i que situa a la infància i a l’adolescència en el centre de les polítiques públiques, “atesa la diversitat de cada xiqueta, xiquet i adolescent”.

La vicepresidenta ha citat alguns articles d’aquesta llei “fonamentals per a eliminar biaixos patriarcals”, i que promouen valors fonamentals com “la democràcia, el coneixement de drets i obligacions, la igualtat d’oportunitats i de gènere, així com el respecte i la tolerància a les diverses formes de relació afectivosexual i cap a l’educació intercultural”.

Oltra ha convidat a totes les participants en el congrés a continuar treballant “per la divulgació de la cultura des del feminisme”, i per continuar generant entre totes “una societat més igualitària, equitativa, inclusiva i feliç”.

XXIX Congrés AEGS

Des de hui i fins dissabte que ve se celebra a València el XXIX Congrés internacional de l’Associació d’Estudis de Gènere i Sexualitats (AEGS) i la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

La trobada ‘CREADORES en l’Educació Literària i Intercultural’ s’enfoca en l’estudi de poetes, dramaturgues o narradores, així com de persones marginades per la seua sexualitat, l’obra de la qual s’inclou o puga incloure’s en els plans d’estudi d’escoles, instituts i universitats, tant en assignatures pròpiament de literatura com en unes altres on la lectura siga plantejada de manera transversal.

ValenciàEspañol