viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra destaca la tasca de Casa Caridad “com a centre capdavanter” en l’atenció de les persones migrants i de les persones en risc d’exclusió social

La vicepresidenta ha visitat les instal·lacions de la seu de Casa Caridad. Igualtat triplica per al pròxim any les ajudes destinades a programes i actuacions d'entitats d'acció comunitària per a la lluita contra la pobresa.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat durant la visita que ha realitzat a les instal·lacions de la seu de Casa Caridad de València, la “gran tasca d’una institució centenària que s’ha convertit en un centre capdavanter en l’atenció de les persones migrants i de les persones en situació d’exclusió social que més han patit els efectes i la gestió de la crisi econòmica”.

Oltra ha assenyalat la importància dels programes de “mediació i inserció social i laboral” que exerceix Casa Caridad perquè no solament es tracta d’oferir “aliments i allotjament”, sinó d’aconseguir “la inserció d’aquestes persones amb programes i itineraris personalitzats que els permeten tornar a trobar el lloc que els correspon en la societat”. Per mitjà d’aquestes actuacions, Casa Caridad ha aconseguit que 300 persones hagen trobat una ocupació.

En aquesta matèria, la vicepresidenta ha assenyalat que, en els Pressupostos per a 2018, la conselleria arreplega una partida de 2.830.000 euros destinats a projectes d’entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, per a l’execució i desenvolupament de programes i actuacions encaminades a la lluita contra la pobresa i a programes d’intervenció psicosocial.

Aquesta quantitat, ha explicat Oltra, “triplica” la quantitat pressupostada per a la lluita contra la pobresa de 2015, que permet “la participació de major nombre d’entitats i, per tant, beneficiarà a més persones i a més col·lectius”.

La vicepresidenta, que ha posat l’accent en la importància de la intervenció i la mediació soci-laboral amb els col·lectius més vulnerables, ha recordat que per a 2018 la Renda Valenciana d’Inclusió ha de ser la “gran eina de lluita contra l’empobriment”, perquè d’una banda donarà l’estabilitat econòmica que permeta a les persones “viure amb unes condicions bàsiques dignes”, i per un altre facilitarà de manera individual i personalitzada la cerca d’una ocupació que els permeta “desenvolupar el seu projecte de vida independent”.

Nova prestació

Aquesta nova prestació, que substituirà a la renda garantida de ciutadania, inclou una sèrie de novetats, com el seu caràcter indefinit quan la situació de la persona que la sol·licite es mantinga en el temps, a més d’ampliar els requisits per a poder demandar-la, “perquè l’objectiu és convertir-la en un instrument que realment permeta a les persones refer el seu projecte de vida”, ha assenyalat Oltra.

La nova llei impulsa una renda que arribarà a més persones, ja que es flexibilitzen els requisits d’accés, sent necessari només un any d’empadronament, enfront dels 24 mesos actuals, exigint únicament la residència efectiva a la Comunitat Valenciana per a tenir dret a la mateixa, i ampliant l’edat de para poder sol·licitar-la als 18 anys alhora que s’elimina el límit d’edat per a percebre-la, quan ara era només per a persones d’entre 25 i 65 anys.

També contempla la creació de diferents tipus de renda, així hi haurà una complementària del treball o de les prestacions que no arriben al 80% del salari mínim interprofessional, i una segona d’Inclusió Social, que es concedirà en funció d’una valoració individual de la persona sol·licitant i que variarà en funció de diversos aspectes.

Últimas noticias

Contenido relacionado